Mandelkubb vaníliával, friss, puha mandulás sütemény tálalva

Mandelkubb vaníliával

A Mandelkubb egy hagyományos svéd sütemény, amely mandulaliszttel és túróval készül. Az étel a svéd konyha egyik kedvelt desszertje, amelyet gyakran kínálnak kávé mellett vagy ünnepi alkalmakkor. A vaníliás öntet különleges édességet ad, miközben a mandula íze gazdagítja az élményt. A sütemény könnyen elkészíthető és tökéletes kiegészítője bármely étkezésnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mandulaliszt
150 g Cukor
100 g Túró
1 cs. Vaníliás cukor
2 db Tojás
100 g Liszt
1 tk. Sütőpor
50 g Vaj
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét és a sárgáját külön tálba tedd.

    A tojásfehérjét könnyebben felverheted, ha egy csepp sót adsz hozzá.

    2

    A tojás sárgáját keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A krémes állag eléréséhez keverj alacsonyabb sebességen, hogy ne szakadjon el a keverék.

    3

    A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a tojássárgájához, és keverd jól el.

    A vajat langyosra melegítsd, hogy könnyen beleolvadjon a keverékbe.

    4

    A lisztet, mandulalisztet, sütőport és túrót egy külön tálban keverd össze.

    Ha a mandulalisztet sűrűbben szitálod, finomabb textúrát kap a tészta.

    5

    A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a tojássárgájás keverékhez.

    A tojásfehérjét mindig tiszta tálban verd fel, hogy könnyen kemény habbá váljon.

    6

    Add hozzá a lisztes, túrós keveréket, és jól dolgozd össze a tésztát. Képződhet egy enyhén ragacsos massza.

    Ha túl ragacsosnak találod a tésztát, egy kevés mandulalisztet adhatsz hozzá.

    7

    Formázz belőle kis gombócokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A gombócokat ne tedd túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnövekszenek.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a mandelkubbot 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a süteményt a sütés utolsó perceiben, hogy ne égjen meg.

    9

    A kész mandelkubbot hagyd kihűlni, majd tálald vaníliás öntettel vagy porcukorral.

    A vaníliás öntet extra édességet ad a mandelkubnak.