A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba a vízzel és sóval. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és takard le. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.
A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és segít abban, hogy a rizs szép, nem ragadós legyen.
Amíg a rizs fő, egy serpenyőben pörköld meg a mandulát olívaolajon. Óvatosan keverd, hogy egyenletesen pörögjenek, és ne égjenek meg. Amikor aranybarna színűek, vedd le a tűzről.
Ne hagyd el a mandulát a serpenyőben, mert könnyen megéghet. Ha nem találsz mandulát, akár más diófélékkel is próbálkozhatsz!
A rizshez add hozzá a mazsolát, cukrot, és a kardamomot. Keverd össze, majd főzd tovább 5 percig, hogy a mazsola megpuhuljon és a fűszerek átjárják a rizst.
A kardamom gazdag, fűszeres ízt ad az ételnek, de ha nem kedveled, elhagyhatod.
Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről és pihentesd pár percig. Tálald a rizst a pörkölt mandulával díszítve.
Ha extra ízt szeretnél, egy kis mézet is csepegtethetsz a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.