Mandi rizs mazsolával és mandulával, friss és ínycsiklandó tálalásban

Mandi mazsolával és mandulával

A Mandi rizs egy tradicionális étel, mely a Közel-Kelet és India konyhájában népszerű. A rizs alapú étel a fűszerekkel és édes hozzávalókkal, mint a mazsola és mandula, gazdag ízvilágot teremt. Az étel egyszerű és gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás reggelire, vagy akár köretként egy nagyobb étkezéshez. Az édes és fűszeres kombináció friss és tápláló étkezést kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
100 g Mazsola
50 g Mandula
600 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
1 ek. Cukor
0.5 tk. Kardamom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba a vízzel és sóval. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és takard le. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és segít abban, hogy a rizs szép, nem ragadós legyen.

    2

    Amíg a rizs fő, egy serpenyőben pörköld meg a mandulát olívaolajon. Óvatosan keverd, hogy egyenletesen pörögjenek, és ne égjenek meg. Amikor aranybarna színűek, vedd le a tűzről.

    Ne hagyd el a mandulát a serpenyőben, mert könnyen megéghet. Ha nem találsz mandulát, akár más diófélékkel is próbálkozhatsz!

    3

    A rizshez add hozzá a mazsolát, cukrot, és a kardamomot. Keverd össze, majd főzd tovább 5 percig, hogy a mazsola megpuhuljon és a fűszerek átjárják a rizst.

    A kardamom gazdag, fűszeres ízt ad az ételnek, de ha nem kedveled, elhagyhatod.

    4

    Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről és pihentesd pár percig. Tálald a rizst a pörkölt mandulával díszítve.

    Ha extra ízt szeretnél, egy kis mézet is csepegtethetsz a tálalás előtt.