Mandi paradicsomos szósszal, csirke és fűszeres rizs paradicsomos szósszal

Mandi paradicsomos szósszal

A Mandi egy hagyományos étel, amelyet gyakran készítenek a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A recept különböző variációkban létezik, de alapvetően rizst és húsokat kombinálnak fűszeres szósszal. A paradicsomos változat különösen népszerű, mert a paradicsom gazdag, friss íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres csirke ízét. A Mandi ideális választás egy családi étkezéshez vagy ünnepi alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (bontott)
300 g Basmati rizs
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
4 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 ek. Koriander
1 tk.
1 ek. Cilantro
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg minden oldalát aranybarnára.

    A csirke ízének kiemelésére ne használd túl magas hőt, hogy ne égjen meg.

    2

    Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat hámozd meg, majd kockázd fel.

    A paradicsomot gyorsan leforrázhatod forró vízben, hogy könnyebben eltávolíthasd a héját.

    3

    A serpenyőbe tedd bele a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek. Ezután add hozzá a paradicsomot, borsot, köményt, koriandert és sót. Főzd további 5-10 percig, amíg a paradicsom szétesik és szószt alkot.

    Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukor hozzáadása segíthet egyensúlyozni az ízeket.

    4

    A basmati rizst öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd bele a serpenyőbe a csirke és paradicsomos szósz mellé. Öntsd fel vízzel, és párold le alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst ne keverd túl, hogy ne törjön össze és ne veszítse el a ropogós textúráját.

    5

    A kész Mandi-t tálald friss korianderrel díszítve. Az ételt legjobb frissen tálalni, hogy megőrízze a friss ízeket.

    A koriander friss íze tökéletesen passzol a gazdag paradicsomos szószhoz, és színt ad a tálalásnak.