Mandi paradicsomos sz贸sszal, csirke 茅s f疟szeres rizs paradicsomos sz贸sszal

Mandi paradicsomos sz贸sszal

A Mandi egy hagyom谩nyos 茅tel, amelyet gyakran k茅sz铆tenek a K枚zel-Keleten 茅s 脡szak-Afrik谩ban. A recept k眉l枚nb枚z艖 vari谩ci贸kban l茅tezik, de alapvet艖en rizst 茅s h煤sokat kombin谩lnak f疟szeres sz贸sszal. A paradicsomos v谩ltozat k眉l枚n枚sen n茅pszer疟, mert a paradicsom gazdag, friss 铆ze t枚k茅letesen kieg茅sz铆ti a f疟szeres csirke 铆z茅t. A Mandi ide谩lis v谩laszt谩s egy csal谩di 茅tkez茅shez vagy 眉nnepi alkalomra.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 35 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
400 g Csirkeh煤s (bontott)
300 g Basmati rizs
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
4 db Paradicsom
3 ek. Ol铆vaolaj
1 tk. Bors
1 tk. K枚m茅ny
1 ek. Koriander
1 tk. S贸
1 ek. Cilantro
600 ml V铆z

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A csirkeh煤st v谩gd kisebb darabokra, majd egy serpeny艖ben ol铆vaolajon pir铆tsd meg minden oldal谩t aranybarn谩ra.

    A csirke 铆z茅nek kiemel茅s茅re ne haszn谩ld t煤l magas h艖t, hogy ne 茅gjen meg.

    2

    K枚zben a hagym谩t 茅s a fokhagym谩t apr贸ra v谩gd, a paradicsomokat h谩mozd meg, majd kock谩zd fel.

    A paradicsomot gyorsan leforr谩zhatod forr贸 v铆zben, hogy k枚nnyebben elt谩vol铆thasd a h茅j谩t.

    3

    A serpeny艖be tedd bele a hagym谩t 茅s fokhagym谩t, 茅s pir铆tsd 艖ket, am铆g 眉vegesek nem lesznek. Ezut谩n add hozz谩 a paradicsomot, borsot, k枚m茅nyt, koriandert 茅s s贸t. F艖zd tov谩bbi 5-10 percig, am铆g a paradicsom sz茅tesik 茅s sz贸szt alkot.

    Ha a paradicsom t煤l savany煤, egy kis cukor hozz谩ad谩sa seg铆thet egyens煤lyozni az 铆zeket.

    4

    A basmati rizst 枚bl铆tsd 谩t hideg v铆zben, hogy elt谩vol铆tsd a felesleges kemik谩li谩kat, majd tedd bele a serpeny艖be a csirke 茅s paradicsomos sz贸sz mell茅. 脰ntsd fel v铆zzel, 茅s p谩rold le alacsony h艖m茅rs茅kleten 20-25 percig, am铆g a rizs megpuhul.

    A rizst ne keverd t煤l, hogy ne t枚rj枚n 枚ssze 茅s ne vesz铆tse el a ropog贸s text煤r谩j谩t.

    5

    A k茅sz Mandi-t t谩lald friss korianderrel d铆sz铆tve. Az 茅telt legjobb frissen t谩lalni, hogy meg艖r铆zze a friss 铆zeket.

    A koriander friss 铆ze t枚k茅letesen passzol a gazdag paradicsomos sz贸szhoz, 茅s sz铆nt ad a t谩lal谩snak.