A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg minden oldalát aranybarnára.
A csirke ízének kiemelésére ne használd túl magas hőt, hogy ne égjen meg.
Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat hámozd meg, majd kockázd fel.
A paradicsomot gyorsan leforrázhatod forró vízben, hogy könnyebben eltávolíthasd a héját.
A serpenyőbe tedd bele a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek. Ezután add hozzá a paradicsomot, borsot, köményt, koriandert és sót. Főzd további 5-10 percig, amíg a paradicsom szétesik és szószt alkot.
Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukor hozzáadása segíthet egyensúlyozni az ízeket.
A basmati rizst öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd bele a serpenyőbe a csirke és paradicsomos szósz mellé. Öntsd fel vízzel, és párold le alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizst ne keverd túl, hogy ne törjön össze és ne veszítse el a ropogós textúráját.
A kész Mandi-t tálald friss korianderrel díszítve. Az ételt legjobb frissen tálalni, hogy megőrízze a friss ízeket.
A koriander friss íze tökéletesen passzol a gazdag paradicsomos szószhoz, és színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.