A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.
A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, hogy a scone-ok egyenletesen süljenek meg.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsoljd bele a lisztes keverékbe, hogy egy homokos állagú tésztát kapj.
A hideg vaj segít abban, hogy a scone omlós legyen. Használhatsz vaj reszelőt is a gyorsabb munkához.
Add hozzá a tojást, tejet, és a vaníliás cukrot, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát.
Ne dolgozd túl a tésztát, csak amíg össze nem áll, különben kemény lesz a scone.
Ha a tészta összeállt, add hozzá az apróra vágott mandulát és óvatosan keverd bele.
A mandulát enyhén megpiríthatod a sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
A tésztát helyezd egy lisztezett felületre és formázz belőle egy kb. 3 cm vastag korongot.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
A korongot vágd 6-8 darabra, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A scone-ok legyenek egymástól távolabb a tepsin, hogy egyenletesen süljenek meg.
Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket frissen.
A scone-ok legjobban frissen, még melegen ízlenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.