Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A sütőt érdemes légkeverés nélkül melegíteni, hogy a muffinok egyenletesen süljenek. Ha nincs papírkapszlid, kend ki a formákat vajjal és szórd meg liszttel.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyikkel keverd alaposan össze.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet és a mangópürét, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A tejet és a mangópürét felváltva add hozzá a vajas keverékhez, hogy ne csapódjon ki a tészta. A száraz hozzávalókat szitálva add hozzá, hogy ne legyenek benne csomók.
Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd finoman forgasd bele a mangó darabokat.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a muffinok. A mangódarabokat óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze.
Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Ha túl sok tésztát töltesz a formákba, a muffinok kifogynak a formából. Használj egy fagylaltos kanalat a tészta adagolásához.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a mangópürét, és keverd simára.
A krémsajt legyen hideg, hogy könnyen lehessen habosítani. A tejszínt óvatosan add hozzá, hogy ne essen össze a krém.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a mangós krémmel és egy szelet friss mangóval a tetején.
A cupcake-eket rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el. A krémet habzsákból nyomd a muffinokra, hogy szép legyen a díszítés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.