Mangós cupcake tálalva

Mangós Cupcake

A mangós cupcake egy igazán egzotikus desszert, amely a trópusi mangó lédús édességét és a könnyed cupcake tésztát ötvözi. Tökéletes választás nyári partikhoz, családi összejövetelekhez vagy egy kis különleges kényeztetéshez. Képzeld el, ahogy az első harapásnál a puha, mangós tészta és a lágy krém tökéletes egyensúlyban olvad szét a szádban, miközben a friss mangószelet egy kis plusz zamatos ízt ad hozzá. A tökéletes cupcake titka a friss, érett mangó használata és a megfelelő állagú krém. Próbáld ki ezt a receptet egy kevés reszelt fehércsokoládéval vagy extra mangószeletekkel a tetején, hogy még látványosabb és ízletesebb legyen!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.
100 g Mangópüré (friss vagy konzerv)
50 g Mangó darabok (friss)
150 g Porcukor
100 g Krémsajt
50 ml Tejszín
50 g Mangópüré a krémhez
6 db Friss mangószeletek a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.

    A sütőt érdemes légkeverés nélkül melegíteni, hogy a muffinok egyenletesen süljenek. Ha nincs papírkapszlid, kend ki a formákat vajjal és szórd meg liszttel.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyikkel keverd alaposan össze.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a tejet és a mangópürét, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.

    A tejet és a mangópürét felváltva add hozzá a vajas keverékhez, hogy ne csapódjon ki a tészta. A száraz hozzávalókat szitálva add hozzá, hogy ne legyenek benne csomók.

    5

    Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd finoman forgasd bele a mangó darabokat.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a muffinok. A mangódarabokat óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze.

    6

    Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.

    Ha túl sok tésztát töltesz a formákba, a muffinok kifogynak a formából. Használj egy fagylaltos kanalat a tészta adagolásához.

    7

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.

    8

    Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a mangópürét, és keverd simára.

    A krémsajt legyen hideg, hogy könnyen lehessen habosítani. A tejszínt óvatosan add hozzá, hogy ne essen össze a krém.

    9

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a mangós krémmel és egy szelet friss mangóval a tetején.

    A cupcake-eket rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el. A krémet habzsákból nyomd a muffinokra, hogy szép legyen a díszítés.