Mangós-passiógyümölcsös cider frissen tálalva

Mangós-passiógyümölcsös cider

Ez az egzotikus ital azok számára készült, akik szeretik a különleges gyümölcsös ízeket és a cider könnyed, frissítő hatását. A mangó és a passiógyümölcs kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt az édes és a savanykás ízek között, miközben a menta frissességet ad az italhoz. Az ital eredeti elképzelése az volt, hogy egy gyorsan elkészíthető, ugyanakkor látványos és ízletes koktélt kínáljunk nyári estékre. Tökéletes választás piknikekre, kerti partikra vagy egy pihentető estére otthon. Hozzáadhatsz egy kis lime-ot is, ha még üdébb ízvilágot szeretnél.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Cider
150 g Mangó
2 db Passiógyümölcs
20 g Méz
5 levél Friss menta
10 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a mangót: hámozd meg, és vágd kis kockákra. A passiógyümölcsöt vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét egy tálba.

    Ha nincs friss mangód, használhatsz fagyasztott mangót is, de előtte hagyd kicsit kiolvadni.

    2

    Egy keverőtálba helyezd a mangódarabokat, a passiógyümölcs magos belsejét, és a mézet. Keverd össze alaposan, hogy a gyümölcsök és az édes íz összeérjen.

    Kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis mézet, ha édesebben szereted.

    3

    Egy nagy pohárba tegyél jégkockákat, majd öntsd rá a gyümölcsös keveréket. Adj hozzá friss mentát, hogy üde ízt kapjon az ital.

    A mentát óvatosan verd meg a kezedben, mielőtt a pohárba teszed, hogy jobban kiengedje az aromáját.

    4

    Töltsd fel a poharat ciderrel. Óvatosan keverd össze, hogy a buborékok ne vesszenek el.

    Használj hideg cidert, hogy az ital minél tovább hűvös maradjon.

    5

    Tálald az italt azonnal, és díszítsd egy friss mentalevéllel vagy mangószelettel.

    A mangószeletet érdemes vékonyan felszeletelni, hogy könnyen lehessen díszíteni vele a poharat.