Mangós perec tálalva

Mangós perec

A mangós perec egy igazán egyedi és különleges snack, amely ötvözi a sós perec ropogós textúráját a mangó édes ízével. A gyümölcs és a tészta kombinációja egy igazán frissítő élményt nyújt. Az első mangós perec receptek a trópusi régiókban jelentek meg, ahol a mangó széleskörűen elterjedt. Ez a recept remek választás, ha valami új és izgalmas falatot szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
100 g Mango
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A só fontos, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a működését.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt. Akkor jó a hőmérséklete, ha éppenhogy melegnek érzed. Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon. A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A perec formázásához nézz videókat az interneten, ha nem vagy biztos a dolgodban.

    6

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbónás víz adja a perecek jellegzetes ízét és színét. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert megpuhulnak.

    7

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg apróra vágott mangó darabokkal. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A mangót sütés előtt szórd a perecekre, mert ha túl sokáig sül, megéghet. Ha nincs friss mangód, használhatsz aszalt mangót is.

    8

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A pereceket frissen a legfinomabbak. Tárolhatod őket légmentesen záródó dobozban, de pár nap múlva már nem lesznek olyan ropogósak.