Manjar de leche tejkaramellás változat, gazdag karamellás krém tálalva

Manjar de leche (tejkaramellás változat)

A Manjar de leche egy tradicionális latin-amerikai édesség, amely sűrített tej alapú karamellás krémként ismert. Az étel eredete Chiléből származik, de más latin-amerikai országokban is elterjedt, különösen a desszertekben. A tej és a cukor keveréke, a vaníliával és fahéjjal ízesítve, rendkívül gazdag és finom ízt ad. Az egyszerű recept az évek során igazi klasszikussá vált, és napjainkban számos különféle változata létezik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 doboz Sűrített tej
150 g Cukor
500 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sűrített tejet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Alaposan összekeverjük.

    Ha szeretnéd, adhatunk egy csipet sót, hogy kiemelje a karamell ízét.

    2

    A keveréket alacsony lángon kezdjük melegíteni, folyamatosan kevergetve.

    Folyamatos keverés mellett főzzük, hogy ne égjen le az alja. Fontos, hogy ne hagyjuk felforrni, hogy a tej ne pörkölődjön.

    3

    Amikor a keverék már forrni kezd, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd tovább főzzük, amíg besűrűsödik.

    A fahéj íze finoman kiemeli a karamellás édességet, de ne adjunk túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    4

    Hozzáadjuk a sütőport és a keveréket folyamatosan kevergetve, 5-10 percig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.

    A sütőpor segít abban, hogy a tejkrém krémesebb és sűrűbb legyen, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl.

    5

    Miután elkészült, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    Ha sűrűbben szeretnénk, hagyjuk tovább főzni. Ha hígabb állagot szeretnénk, adjunk hozzá egy kis tejet.

    6

    A kész Manjar de leche-t tálaljuk, és hidegen vagy szobahőmérsékleten fogyasztjuk.

    A karamellás tejkrémet tortákhoz, süteményekhez vagy csak magában is fogyaszthatjuk.