A sűrített tejet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Alaposan összekeverjük.
Ha szeretnéd, adhatunk egy csipet sót, hogy kiemelje a karamell ízét.
A keveréket alacsony lángon kezdjük melegíteni, folyamatosan kevergetve.
Folyamatos keverés mellett főzzük, hogy ne égjen le az alja. Fontos, hogy ne hagyjuk felforrni, hogy a tej ne pörkölődjön.
Amikor a keverék már forrni kezd, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd tovább főzzük, amíg besűrűsödik.
A fahéj íze finoman kiemeli a karamellás édességet, de ne adjunk túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.
Hozzáadjuk a sütőport és a keveréket folyamatosan kevergetve, 5-10 percig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.
A sütőpor segít abban, hogy a tejkrém krémesebb és sűrűbb legyen, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl.
Miután elkészült, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ha sűrűbben szeretnénk, hagyjuk tovább főzni. Ha hígabb állagot szeretnénk, adjunk hozzá egy kis tejet.
A kész Manjar de leche-t tálaljuk, és hidegen vagy szobahőmérsékleten fogyasztjuk.
A karamellás tejkrémet tortákhoz, süteményekhez vagy csak magában is fogyaszthatjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.