Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. A tésztát addig gyúrd, amíg el nem válik az edény falától és rugalmas nem lesz.
A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
Lisztezd be a felületet, ahol nyújtod a tésztát, hogy ne ragadjon le.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt mozzarella sajtot.
Ne tegyél túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A mozzarella legyen friss és jó minőségű.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.
A magas hőfok biztosítja, hogy a tészta gyorsan süljön és ropogós legyen. Figyeld a pizzát, nehogy megégjen.
Tálalás előtt szórd meg a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg szarvasgombás olajjal az intenzív íz érdekében.
A szarvasgombás olajjal ne spórolj, mert ez adja a pizza különleges ízét. A bazsalikomot közvetlenül tálalás előtt tedd rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.