Marha Bulgogi Salátalevélben koreai stílusú étel tálalva

Marha Bulgogi Salátalevélben

A Bulgogi a koreai konyha egyik legismertebb ételének számít, amely marhahúsból készül, és fűszeres szójaszószban pácolják. A Marha Bulgogi Salátalevélben változata egy könnyed, friss alternatíva, amelyben a marhahús salátalevelekbe van csomagolva. A salátalevél frissessége és ropogós textúrája tökéletesen kiegészíti a gazdag, fűszeres hús ízét, és remek választás, ha valami könnyed, de ínycsiklandó ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (karaj vagy lapocka, vékony szeletekre vágva)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagyma (karikázva)
8 db Salátalevelek
1 tk. Szezámmag (pirítva)
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd fel, ügyelj arra, hogy egyenletesen vastag szeletek legyenek, így könnyebben meg tudunk sütni.

    Ha nehézséget okoz a hús szeletelése, tedd egy fél órára a fagyasztóba, hogy könnyebben vágd fel.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát és a gochujangot.

    A gochujang chili paszta erősen csípős, ha nem szereted a túl csípős ételt, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A szeletelt marhahúst tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden szelet jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a húst akár egy órán keresztül, így az ízek még intenzívebbek lesznek.

    4

    A hagymát karikázd fel, majd egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Tedd bele a hagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén megpuhul.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert megkeményedhet. Inkább csak enyhén üvegesedjen.

    5

    A marhahúst rakd a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg. Ügyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az összes húst, hogy a hús szép pirult legyen.

    Ne próbáld egyszerre túl sok húst a serpenyőbe tenni, mert akkor nem fog szépen megpirulni.

    6

    A salátaleveleket tisztítsd meg, és helyezd őket egy tálra. A kész marhahúst tedd a salátalevelekre, és szórd meg pirított szezámmaggal.

    A salátaleveleket ne szaggasd fel, hogy megmaradjon a formájuk, így könnyebb lesz őket megtölteni.

    7

    Tálald az ételt friss salátalevelekben, és ízlés szerint hozzáadhatsz egy kis szezámolajat a tetejére.

    A salátalevélben való tálalás frissességet és ropogós textúrát ad az ételnek.