Marokkói bárányhúsos gofri tálalva joghurttal és friss korianderrel

Marokkói Fűszeres Bárányhúsos Gofri

A marokkói konyha gazdag fűszereiről és ízgazdag fogásairól ismert. Ez a recept a hagyományos marokkói fűszerezést és a ropogós gofri textúráját ötvözi egy különleges és laktató fogásban. A bárányhús római köménnyel, korianderrel és fahéjjal ízesítve egzotikus és karakteres ízvilágot ad a gofrinak, míg a joghurtos öntet frissességet kölcsönöz az ételnek. Ideális választás brunchra, különleges vacsorákhoz vagy akár egy gyors, de különleges étkezéshez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk.
1 tk. Őrölt római kömény
1 tk. Őrölt koriander
2 gerezd Fokhagyma
200 g Darált bárányhús
0.5 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Chili pehely
1 cs. Friss koriander
3 ek. Joghurt
1 ek. Citromlé
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a fokhagymát és a friss koriandert.

    A koriander szárát is aprítsd fel, mert az is ízes.

    2

    Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál szezámolajat, majd pirítsd meg benne a darált bárányhúst. Adj hozzá római köményt, koriandert, fahéjat, chili pelyhet és az aprított fokhagymát. Keverd jól össze és süsd 5-7 percig, amíg a hús átsül.

    A fűszereket pirítsd egy kicsit a hússal együtt, hogy jobban kiadják az aromájukat. Ha nincs szezámolaj, használhatsz olívaolajat is.

    3

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

    A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön keverd össze, hogy elkerüld a csomók kialakulását a tésztában.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, majd keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd kanalazz bele egy adag tésztát. Süsd 3-5 percig, amíg aranybarnára sül.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, és olajozd be, hogy a gofri ne ragadjon le. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.

    6

    A kész gofrikat kend meg egy kevés joghurttal, majd helyezd rá a fűszeres sült bárányhúst.

    A joghurt helyett használhatsz más krémes öntetet is, például tejfölt vagy hummust.

    7

    Locsold meg friss citromlével, majd szórd meg friss korianderrel az extra ízért.

    A citromlé kiemeli a fűszerek ízét.

    8

    Tálald frissen, opcionálisan egy kis extra chili pehellyel a fűszeresebb íz kedvelőinek.

    A tálaláshoz kínálj mellé egy joghurtos-mentás mártogatóst, ami remekül illik a fűszeres bárányhúshoz.