Marokkói fűszeres palacsinta tálalva

Marokkói fűszeres palacsinta

A marokkói konyha híres az illatos fűszereiről és a kiegyensúlyozott ízvilágáról. Ez a fűszeres palacsinta tökéletesen ötvözi a keleti aromákat a nyugati palacsinta hagyományokkal. A római kömény, fahéj és koriander együtt egy különleges, mély ízt ad a csirkének, míg a mentás tejföl frissességet kölcsönöz az ételnek. Ez a recept egy kiváló példa arra, hogyan lehet a hétköznapi palacsintát egy igazán egzotikus és izgalmas fogássá alakítani.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
670 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Szódavíz
30 g Vaj
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
1 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Őrölt római kömény
0.5 tk. Őrölt koriander
400 g Csirkemell
2 ek. Olívaolaj
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Lilahagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss menta
150 g Tejföl
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb csíkokra, majd egy tálban forgasd össze az őrölt fahéjjal, római köménnyel, korianderrel, sóval és borssal.

    A csirkemellet vágd egyforma méretű csíkokra, hogy egyenletesen süljenek át. Ha van időd, pácolhatod a csirkét a fűszerekben legalább 30 percig, hogy intenzívebb legyen az íze.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fűszeres csirkecsíkokat közepes lángon, amíg aranybarna és teljesen átsült.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a csirke nem fog szépen pirulni, hanem párolódni fog. Inkább több adagban süsd meg.

    3

    Amíg a csirke sül, aprítsd fel a lilahagymát és a paprikát, majd pirítsd meg őket a serpenyőben a csirke után 3-4 perc alatt.

    A zöldségeket ne süsd túl puhára, maradjanak roppanósak. Használhatsz más zöldségeket is, például cukkinit vagy gombát.

    4

    Készítsd el a palacsintatésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, majd add hozzá a tojásokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pár percig.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is. A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg össze nem áll.

    5

    Egy serpenyőt kenj ki vajjal, majd süsd ki a palacsintákat közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára.

    A vajtól a palacsinta finomabb és illatosabb lesz. Ügyelj arra, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, mert a palacsinta hamar megéghet.

    6

    A tejfölt keverd össze a citromlével, egy csipet sóval és apróra vágott friss mentával, hogy frissítő szószt kapj.

    A citromlé és a menta frissességet kölcsönöz a szósznak, ami jól kiegészíti a fűszeres csirkét és zöldségeket. Használhatsz görög joghurtot is a tejföl helyett.

    7

    A kész palacsintákat töltsd meg a fűszeres csirkével és a pirított zöldségekkel, majd csorgasd rá a mentás tejfölös szószt.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, hogy könnyen össze tudjad hajtani őket. A szószt közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá, hogy a palacsinta ne ázzon el.

    8

    Azonnal tálald, és díszítsd friss mentalevelekkel a tetején.

    A palacsintát kínálhatod salátával vagy kuszkusszal is.