A csirkemellet vágd kisebb csíkokra, majd egy tálban forgasd össze az őrölt fahéjjal, római köménnyel, korianderrel, sóval és borssal.
A csirkemellet vágd egyforma méretű csíkokra, hogy egyenletesen süljenek át. Ha van időd, pácolhatod a csirkét a fűszerekben legalább 30 percig, hogy intenzívebb legyen az íze.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fűszeres csirkecsíkokat közepes lángon, amíg aranybarna és teljesen átsült.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a csirke nem fog szépen pirulni, hanem párolódni fog. Inkább több adagban süsd meg.
Amíg a csirke sül, aprítsd fel a lilahagymát és a paprikát, majd pirítsd meg őket a serpenyőben a csirke után 3-4 perc alatt.
A zöldségeket ne süsd túl puhára, maradjanak roppanósak. Használhatsz más zöldségeket is, például cukkinit vagy gombát.
Készítsd el a palacsintatésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, majd add hozzá a tojásokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pár percig.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is. A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg össze nem áll.
Egy serpenyőt kenj ki vajjal, majd süsd ki a palacsintákat közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára.
A vajtól a palacsinta finomabb és illatosabb lesz. Ügyelj arra, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, mert a palacsinta hamar megéghet.
A tejfölt keverd össze a citromlével, egy csipet sóval és apróra vágott friss mentával, hogy frissítő szószt kapj.
A citromlé és a menta frissességet kölcsönöz a szósznak, ami jól kiegészíti a fűszeres csirkét és zöldségeket. Használhatsz görög joghurtot is a tejföl helyett.
A kész palacsintákat töltsd meg a fűszeres csirkével és a pirított zöldségekkel, majd csorgasd rá a mentás tejfölös szószt.
Ne töltsd túl a palacsintákat, hogy könnyen össze tudjad hajtani őket. A szószt közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá, hogy a palacsinta ne ázzon el.
Azonnal tálald, és díszítsd friss mentalevelekkel a tetején.
A palacsintát kínálhatod salátával vagy kuszkusszal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.