A zöld olajbogyót magozd ki, és aprítsd durvára.
Ha nincs időd magozni, használj magozott olajbogyót.
Aprítsd finomra a petrezselymet, koriandert és a fokhagymát.
A friss fűszernövények adják a mártás igazi ízét, ne spórolj velük!
Egy tálban keverd össze az olajbogyót az aprított fűszernövényekkel és fokhagymával.
Az olajbogyót alaposan csepegtesd le, mielőtt felaprítod. A fűszernövényeket (pl. petrezselyem, koriander, menta) frissen használd a legjobb íz elérése érdekében. A fokhagymát zúzd össze vagy aprítsd nagyon finomra.
Add hozzá az olívaolajat, a citromlevet, a pirospaprikát és a köményt.
A jó minőségű olívaolaj sokat dob a mártás ízén.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd keverd össze alaposan.
Kóstold meg a mártást, és igazítsd a fűszerezést a saját ízlésedhez.
Tálald friss kenyérrel, pitával vagy grillezett zöldségek mellé.
A mártást tálalás előtt hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Hűtőben tárolva néhány napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.