Zöld olajbogyó mártás tálalva friss pitával

Marokkói zöld olajbogyó mártás

A zöld olajbogyó mártás a marokkói konyha egyik különleges eleme, amelyet gyakran tálalnak friss kenyérrel vagy grillezett ételek mellé. Az olajbogyó gazdag ízét a friss fűszernövények és a citrom savanykás íze teszi igazán különlegessé. Ez a mártás egyszerűen elkészíthető, de minden étkezést autentikus mediterrán hangulattal gazdagít. Készítsd el ezt a receptet, hogy megízleld Marokkó hagyományos ízeit otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöld olajbogyó
10 g Friss petrezselyem
10 g Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
10 ml Friss citromlé
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld olajbogyót magozd ki, és aprítsd durvára.

    Ha nincs időd magozni, használj magozott olajbogyót.

    2

    Aprítsd finomra a petrezselymet, koriandert és a fokhagymát.

    A friss fűszernövények adják a mártás igazi ízét, ne spórolj velük!

    3

    Egy tálban keverd össze az olajbogyót az aprított fűszernövényekkel és fokhagymával.

    Az olajbogyót alaposan csepegtesd le, mielőtt felaprítod. A fűszernövényeket (pl. petrezselyem, koriander, menta) frissen használd a legjobb íz elérése érdekében. A fokhagymát zúzd össze vagy aprítsd nagyon finomra.

    4

    Add hozzá az olívaolajat, a citromlevet, a pirospaprikát és a köményt.

    A jó minőségű olívaolaj sokat dob a mártás ízén.

    5

    Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd keverd össze alaposan.

    Kóstold meg a mártást, és igazítsd a fűszerezést a saját ízlésedhez.

    6

    Tálald friss kenyérrel, pitával vagy grillezett zöldségek mellé.

    A mártást tálalás előtt hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. Hűtőben tárolva néhány napig eláll.