A langyos tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy felfusson.
A tej ne legyen túl forró, mert elpusztíthatja az élesztőt, ha túl meleg.
A lisztet, sütőport, fahéjat és a sót keverd össze egy tálban.
A sütőpor segít, hogy a tészta szép levegős és puha legyen.
Add hozzá a felfuttatott élesztős keveréket és a tojásokat a lisztes keverékhez, majd alaposan keverd össze. A tésztát fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni egy órát, hogy megkeljen.
Ha a tészta túl sűrű, egy kis langyos vizet adva enyhítheted.
Miután a tészta megkelt, hevíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.
Használj tapadásmentes serpenyőt a könnyebb sütés érdekében.
Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és süsd közepes lángon, amíg a teteje nem kezd buborékolni és enyhén szilárdabbá válik. Ez körülbelül 5-7 percig tart.
Ne süsd túl a tésztát, mert túl száraz lesz. A tetejét a sütés közepén enyhén lapítsd le, hogy egyenletesebben süljenek.
Miután a tészta egyik oldala megsült, fordítsd meg, és süsd tovább 3-4 percig a másik oldalon.
Ha a tészta vastag, érdemes fedőt használni, hogy gyorsabban átsüljön.
Amikor elkészült, vedd le a tésztát a serpenyőből, és szórd meg fahéjas cukorral. Öntsd rá a cukorszirupot, és tálald melegen.
A cukorszirup frissít és édesíti az ételt, érdemes a tetejére egyenletesen eloszlatni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.