Martabak manis fahéjas cukorral, aranybarna tészta fahéjas töltelékkel

Martabak manis fahéjas cukorral

A Martabak manis egy népszerű indonéz desszert, amely édes, vastag tésztájával és gazdag fahéjas töltelékével vált híressé. Az eredeti változata különböző töltelékekkel is készülhet, például csokoládéval vagy mogyoróval, de a fahéjas cukorral készített változat a legkedveltebb. A Martabak manis a reggeli vagy uzsonna egyik népszerű választása Indonéziában, és a cukorszirup frissítő édes ízt ad neki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Cukor
10 g Élesztő
2 db Tojás
1 tk. Fahéj
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Olaj
3 ek. Fahéjas cukor (a töltelékhez)
2 ek. Cukorszirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy felfusson.

    A tej ne legyen túl forró, mert elpusztíthatja az élesztőt, ha túl meleg.

    2

    A lisztet, sütőport, fahéjat és a sót keverd össze egy tálban.

    A sütőpor segít, hogy a tészta szép levegős és puha legyen.

    3

    Add hozzá a felfuttatott élesztős keveréket és a tojásokat a lisztes keverékhez, majd alaposan keverd össze. A tésztát fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni egy órát, hogy megkeljen.

    Ha a tészta túl sűrű, egy kis langyos vizet adva enyhítheted.

    4

    Miután a tészta megkelt, hevíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.

    Használj tapadásmentes serpenyőt a könnyebb sütés érdekében.

    5

    Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és süsd közepes lángon, amíg a teteje nem kezd buborékolni és enyhén szilárdabbá válik. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    Ne süsd túl a tésztát, mert túl száraz lesz. A tetejét a sütés közepén enyhén lapítsd le, hogy egyenletesebben süljenek.

    6

    Miután a tészta egyik oldala megsült, fordítsd meg, és süsd tovább 3-4 percig a másik oldalon.

    Ha a tészta vastag, érdemes fedőt használni, hogy gyorsabban átsüljön.

    7

    Amikor elkészült, vedd le a tésztát a serpenyőből, és szórd meg fahéjas cukorral. Öntsd rá a cukorszirupot, és tálald melegen.

    A cukorszirup frissít és édesíti az ételt, érdemes a tetejére egyenletesen eloszlatni.