Martabak Manis sűrített tejjel, csokoládéval és banánnal tálalva

Martabak Manis sűrített tejjel

A Martabak Manis egy tradicionális indonéz desszert, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra és utcai étkezések során. Az édes tészta, a csokoládékrém és a sűrített tej egy igazi édességélményt kínál. A Martabak sokféle töltelékkel készíthető, de a csokoládé, földimogyoró és banán kombinációja az egyik legnépszerűbb variáció. Az étel tökéletes választás, ha valami igazán édes és különleges desszertre vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csomag Martabak tészta
150 ml Sűrített tej
100 g Sima cukor
1 csipet Sütőpor
1 tk. Fahéj
3 ek. Csokoládékrém
3 ek. Földimogyoró (apróra vágva)
1 db Banán
2 db Tojás
2 ek. Vaj
200 ml Tej
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát készítsd el a csomagoláson lévő utasítás szerint, ügyelve arra, hogy sima és enyhén ragacsos legyen.

    A tészta ne legyen túl kemény, mert így nem fog megfelelően puffadni sütés közben.

    2

    Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángra, és egy kis vajjal kenj meg egy serpenyőt.

    Fontos, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, hogy a tészta ne égjen meg sütés közben.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban a tejjel, cukorral, sóval és a fahéjjal.

    A tojások jól felverése segít abban, hogy a tészta könnyed és puha legyen.

    4

    A tojásos keveréket öntsd a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el.

    Győződj meg róla, hogy a tészta szépen lefedi a serpenyőt.

    5

    Főzd lassú tűzön, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg.

    Ne nyisd fel gyakran a serpenyőt, mert a tészta pufók textúrája elveszik.

    6

    Ha elkészült, az egyik oldalra önts rá csokoládékrémet, majd a másik oldalra a sűrített tejet.

    A csokoládékrém jól karamellizálódik a meleg tésztán.

    7

    Szórd meg földimogyoróval és karikázott banánnal.

    A banán és földimogyoró egyedi textúrát és gazdag ízt ad a Martabaknak.

    8

    Tedd rá a tészta másik felét, és egy kicsit nyomd össze, hogy az összes töltelék jól összeérjen.

    A Martabak akkor a legfinomabb, ha kicsit még melegen tálalod.

    9

    Vágd szeletekre, és tálald melegen, hogy a töltelék ne hűljön le túl gyorsan.

    Ha extra édességet szeretnél, egy kis porcukrot szórhatsz a tetejére.