A tésztát készítsd el a csomagoláson lévő utasítás szerint, ügyelve arra, hogy sima és enyhén ragacsos legyen.
A tészta ne legyen túl kemény, mert így nem fog megfelelően puffadni sütés közben.
Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángra, és egy kis vajjal kenj meg egy serpenyőt.
Fontos, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, hogy a tészta ne égjen meg sütés közben.
A tojásokat verd fel egy tálban a tejjel, cukorral, sóval és a fahéjjal.
A tojások jól felverése segít abban, hogy a tészta könnyed és puha legyen.
A tojásos keveréket öntsd a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el.
Győződj meg róla, hogy a tészta szépen lefedi a serpenyőt.
Főzd lassú tűzön, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg.
Ne nyisd fel gyakran a serpenyőt, mert a tészta pufók textúrája elveszik.
Ha elkészült, az egyik oldalra önts rá csokoládékrémet, majd a másik oldalra a sűrített tejet.
A csokoládékrém jól karamellizálódik a meleg tésztán.
Szórd meg földimogyoróval és karikázott banánnal.
A banán és földimogyoró egyedi textúrát és gazdag ízt ad a Martabaknak.
Tedd rá a tészta másik felét, és egy kicsit nyomd össze, hogy az összes töltelék jól összeérjen.
A Martabak akkor a legfinomabb, ha kicsit még melegen tálalod.
Vágd szeletekre, és tálald melegen, hogy a töltelék ne hűljön le túl gyorsan.
Ha extra édességet szeretnél, egy kis porcukrot szórhatsz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.