Matbucha csicseriborsóval étel, zöldfűszerrel tálalva

Matbucha csicseriborsóval

A Matbucha egy hagyományos észak-afrikai étel, amely a fűszeres, paradicsomos ízvilágról ismert. Eredetileg Marokkóból származik, és azóta számos variációban elterjedt a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A csicseriborsó hozzáadása egy modern és tápláló változata a klasszikus Matbuchának, amely gazdag ízeket és tápanyagokat kínál. A csicseriborsó, amely gazdag fehérjében és rostokban, jól illik a paradicsom és a fűszerek kombinációjához, és egy finom, laktató ételt alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Paradicsom
200 g Csicseriborsó
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 tk. Kömény
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, majd főzd meg sós vízben, amíg puha nem lesz. Ha konzervet használsz, egyszerűen öblítsd le és csepegtesd le.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz gyorsfőzőt is, így 20-25 perc alatt elkészül a csicseriborsó.

    2

    A hagymát apróra vágd fel, a fokhagymát zúzd össze. A paprikát vágd kockákra.

    Használj éles kést, hogy könnyebben tudj dolgozni a zöldségekkel, és ne csússzanak el a vágások!

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a hagymát és pirítsd meg üvegesre.

    Ne hagyd a hagymát túlpirulni, mert a kesernyés íz megjelenhet, ha túl sokáig sütöd.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, a paprikát, a köményt és a cayenne borsot. Pirítsd 2-3 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.

    A fűszerek pirítása fokozza az ízek intenzitását, és segít a jobban összekeveredő ízek kialakításában.

    5

    A paradicsomot apróra vágd, majd add hozzá a serpenyőbe. Hozd felforrni, majd hagyd, hogy a paradicsom levet engedjen és összeesjen.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, főzd tovább a paradicsomot, hogy az elpárologjon a leve.

    6

    Add hozzá a megfőzött csicseriborsót, sót, borsot, majd keverd jól össze. Főzd további 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A csicseriborsó lehet frissen főzött vagy konzerv, de mindkettőt jól le kell öblíteni, hogy a felesleges sót eltávolítsuk.

    7

    A végén szórd meg friss korianderrel és tálald melegen.

    A koriander friss íze kiemeli a fűszereket, és remekül harmonizál a paradicsom és csicseriborsó kombinációjával.