A paradicsomokat forrázd le forró vízzel, majd hámozd meg őket, és vágd fel kis darabokra.
A paradicsomot könnyen lehámozhatod, ha előtte egy kereszt alakú bevágást ejtesz a bőrén, és egy percig forró vízbe áztatod.
A fokhagymát tisztítsd meg és vágd apróra. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát alacsony lángon, amíg aranybarnára nem sül.
A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert könnyen megéghet és keserű lesz!
Add hozzá a felvágott paradicsomot a pirított fokhagymához, majd szórd meg a pirospaprikával, köménnyel, cukorral, sóval és borssal.
A kömény különleges, fűszeres ízt ad a Matbuchának, ami tökéletesen kiegészíti a paradicsom és fokhagyma ízét!
Keverd össze az összes hozzávalót, majd főzd alacsony hőmérsékleten 25-30 percig, amíg a paradicsom megpuhul és az ízek összeérnek.
Minél tovább főzöd, annál gazdagabb lesz az íze, így érdemes néha kóstolni és ha szükséges, még sózni vagy cukrozni.
Ha elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.
A friss petrezselyem remekül frissíti a Matbuchát és szép színt ad neki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.