Matbucha pirított fokhagymával, friss petrezselyemmel a tetején

Matbucha pirított fokhagymával

A Matbucha egy hagyományos és ínycsiklandó étel, amely a mediterrán konyhában és a Közel-Keleten is nagy népszerűségnek örvend. Eredetileg Marokkóból származik, de az egész észak-afrikai térségben ismert. A friss paradicsom és fokhagyma kombinációja egy különleges, fűszeres ételt alkot, amelyet gyakran köretként vagy előételként fogyasztanak. A pirított fokhagyma gazdag, mély ízt ad a Matbuchának, amelyet a kömény és pirospaprika finom fűszeressége emel ki. Az étel rendkívül tápláló és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes választás a hétköznapokra vagy bármilyen étkezéshez, amelyet egy kis mediterrán varázslattal szeretnél feldobni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Paradicsom
2 tk. Pirospaprika
6 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat forrázd le forró vízzel, majd hámozd meg őket, és vágd fel kis darabokra.

    A paradicsomot könnyen lehámozhatod, ha előtte egy kereszt alakú bevágást ejtesz a bőrén, és egy percig forró vízbe áztatod.

    2

    A fokhagymát tisztítsd meg és vágd apróra. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát alacsony lángon, amíg aranybarnára nem sül.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert könnyen megéghet és keserű lesz!

    3

    Add hozzá a felvágott paradicsomot a pirított fokhagymához, majd szórd meg a pirospaprikával, köménnyel, cukorral, sóval és borssal.

    A kömény különleges, fűszeres ízt ad a Matbuchának, ami tökéletesen kiegészíti a paradicsom és fokhagyma ízét!

    4

    Keverd össze az összes hozzávalót, majd főzd alacsony hőmérsékleten 25-30 percig, amíg a paradicsom megpuhul és az ízek összeérnek.

    Minél tovább főzöd, annál gazdagabb lesz az íze, így érdemes néha kóstolni és ha szükséges, még sózni vagy cukrozni.

    5

    Ha elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A friss petrezselyem remekül frissíti a Matbuchát és szép színt ad neki!