Szitáld át a matcha port egy kis tálba, hogy ne legyenek csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima, csomómentes matcha tea elkészítéséhez.
Forralj fel vizet, majd hagyd kicsit hűlni, hogy a hőmérséklete 80°C körüli legyen.
A túl forró víz keserűvé teheti a matchát. Használj hőmérőt, vagy hagyd állni a forró vizet néhány percig.
Önts kb. 50 ml forró vizet a matcha porra, és habosítsd bambusz habverővel vagy kis habverővel, amíg sima és habos nem lesz.
A bambusz habverővel (chasen) W-alakú mozdulatokkal habosítsd, hogy a legjobb eredményt érd el. Ha nincs chasen-ed, egy kis, kézi habverő is megteszi.
Add hozzá a maradék forró vizet, és keverd el. Ha krémesebb ízt szeretnél, adj hozzá meleg tejet.
Növényi tejjel is helyettesítheted a tehéntejet a vegán változatért. A zabtej és a mandulatej jól passzol a matchához.
Ízlés szerint édesítsd mézzel vagy cukorral, majd azonnal tálald.
A matcha íze önmagában is különleges, ezért először kóstold meg édesítés nélkül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.