Mbeyú tojással aranybarna színű darabokként tálalva

Mbeyú tojással

A Mbeyú tojással egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amely gyorsan elkészíthető, és ideális reggelire vagy könnyed vacsorára. A tojás és a tejföl selymesen összeolvad a ropogós Mbeyú darabokkal, így egy tökéletes kombinációt alkotva egy új ételt kínál. Az étel könnyen variálható különböző fűszerekkel, és mindenkinek kedvére való étkezést biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Mbeyú
100 g Vaj
4 db Tojás
100 g Tejföl
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Mbeyút vágd kisebb darabokra, majd tedd egy edénybe. A tojásokat üsd fel és keverd össze a tejföllel, sóval és borssal.

    Ha szeretnéd, egy csipetnyi szerecsendióval is fűszerezheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen!

    2

    A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd tedd bele a Mbeyú darabokat. Pirítsd meg, hogy egy kis színt kapjanak.

    A megfelelő hőmérséklet elérése segít abban, hogy a Mbeyú kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    3

    Öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett hagyd, hogy a tojás szépen átsüljön. Tartsd alacsonyan a hőmérsékletet, hogy ne váljon túlságosan keménnyé.

    Ne hagyd a tojást túl sokáig, mert könnyen túl keményre sülhet!

    4

    Miután a tojás teljesen megfőtt, vedd le a tűzről, és tálald melegen.

    Tálalhatod friss salátával vagy egy szelet pirított kenyérrel is.