A Mbeyút vágd kisebb darabokra, majd tedd egy edénybe. A tojásokat üsd fel és keverd össze a tejföllel, sóval és borssal.
Ha szeretnéd, egy csipetnyi szerecsendióval is fűszerezheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen!
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd tedd bele a Mbeyú darabokat. Pirítsd meg, hogy egy kis színt kapjanak.
A megfelelő hőmérséklet elérése segít abban, hogy a Mbeyú kívül ropogós, belül pedig puha legyen.
Öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett hagyd, hogy a tojás szépen átsüljön. Tartsd alacsonyan a hőmérsékletet, hogy ne váljon túlságosan keménnyé.
Ne hagyd a tojást túl sokáig, mert könnyen túl keményre sülhet!
Miután a tojás teljesen megfőtt, vedd le a tűzről, és tálald melegen.
Tálalhatod friss salátával vagy egy szelet pirított kenyérrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.