Mediterrán narancs sorbet házi készítésű frissítő desszert

Mediterrán narancs sorbet

A mediterrán narancs sorbet egy igazi nyári klasszikus, amely a mediterrán térség édes és lédús narancsainak frissességét ünnepli. A narancs termesztése évszázadok óta fontos része a mediterrán kultúrának, különösen Olaszországban, Spanyolországban és Görögországban. A sorbetek története az ókori Rómáig nyúlik vissza, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat fogyasztottak hűsítőként. A modern változatban a narancs természetes édessége és a rozmaring enyhe fűszeressége tökéletes harmóniát alkot, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál mediterrán narancs sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
135 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Friss narancslé
250 ml Víz
150 g Kristálycukor
1 tk. Reszelt narancshéj
1 ág Friss rozmaring (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a reszelt narancshéjat, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    Ügyelj arra, hogy a narancshéjat csak a narancs külső, színes részéről reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    2

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis friss rozmaringot az aromásabb ízért, és hagyd a keveréket 5 percig állni, majd vedd ki belőle a rozmaringágat.

    A rozmaring nagyon intenzív ízű, ezért ne hagyd túl sokáig a szirupban, különben elnyomhatja a narancs ízét.

    3

    Hagyd a szirupot teljesen kihűlni, majd keverd hozzá a frissen facsart narancslevet.

    A szirupnak teljesen ki kell hűlnie, mielőtt hozzáadod a narancslevet, különben a C-vitamin egy része elbomolhat.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény azért fontos, hogy a sorbet gyorsabban és egyenletesebben fagyjon meg.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés kulcsfontosságú a sorbet megfelelő állagának eléréséhez. Ne hagyd ki, és ne légy türelmetlen!

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss rozmaringággal és egy narancskarikával.

    Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább szobahőmérsékleten, de ne túl sokáig, mert elolvad.