A lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot, szódabikarbónát és fahéjat.
A szitálás segít, hogy a liszt egyenletesen eloszoljon a tésztában, és elkerüljük a csomókat.
A mézet és a narancslét keverjük össze az olívaolajjal, majd öntsük a lisztes keverékhez. Add hozzá a vizet is, majd gyúrd össze a tésztát.
A tésztát ne gyúrd túl, hogy ne legyen túl kemény. Ha túl ragadós, adj hozzá még egy kis lisztet.
Formázz a tésztából kis golyókat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Nyomd le őket egy kicsit, hogy laposabbak legyenek.
A golyókat egyforma méretűre formáld, hogy egyenletesen süljenek.
Süsd a kekszeket 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ügyelj arra, hogy a kekszek ne égjenek meg. Az olaj és a méz miatt gyorsan barna színűek lesznek.
Miután a kekszek megsültek, hagyd őket egy kicsit hűlni. Amíg hűlnek, készítsd el a szirupot a mézből, vízből és narancsléből.
A szirupot alacsony lángon forrald össze 5 percig, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
A kész szirupot öntsd a kihűlt kekszekre, majd szórd meg a tetejüket finomra vágott dióval.
A szirupot még melegen öntsd a kekszekre, hogy teljesen átjárja őket.
Tálald a melomakaronát és élvezd a finom, édes ízeket!
A dió ropogóssága és a szirup édes íze egyedülálló textúrát ad a kekszeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.