A lisztet, sĂŒtĆport, fahĂ©jat Ă©s szegfƱszeget keverjĂŒk össze egy tĂĄlban.
A fƱszereket érdemes jól összekeverni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztåban.
Egy mĂĄsik tĂĄlban keverjĂŒk el a cukrot, olĂvaolajat, narancslĂ©t, mĂ©zet, tojĂĄst Ă©s vanĂlia kivonatot.
Ha szeretnĂ©nk, a narancslĂ© helyett citromlevet is hasznĂĄlhatunk, hogy frissebb Ăzt kapjunk.
A folyĂ©kony hozzĂĄvalĂłkat öntsĂŒk a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, majd keverjĂŒk össze, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapjunk.
Ne keverjĂŒk tĂșl, mert a tĂșl sok keverĂ©s kemĂ©ny tĂ©sztĂĄt eredmĂ©nyezhet.
A tĂ©sztĂĄt pici golyĂłkkĂĄ formĂĄljuk, Ă©s sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire helyezzĂŒk.
A golyĂłk mĂ©retĂ©nek egyenletesnek kell lennie, hogy egyformĂĄn sĂŒljenek.
ElĆmelegĂtett 180 fokos sĂŒtĆben 15-20 percig sĂŒtjĂŒk, amĂg aranybarna szĂnƱek nem lesznek.
FigyeljĂŒnk a sĂŒtĂ©si idĆre, mert a tĂșl hosszĂș sĂŒtĂ©s kiszĂĄrĂthatja a sĂŒtemĂ©nyt.
MiutĂĄn a sĂŒtemĂ©nyek megsĂŒltek, hagyjuk Ćket kihƱlni, majd a tetejĂŒket kenjĂŒk meg mĂ©zzel.
A mĂ©z nemcsak Ă©desĂti, hanem egy kis fĂ©nyt Ă©s ragyogĂĄst is ad a sĂŒtemĂ©nyeknek.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrjuk meg aprĂłra vĂĄgott diĂłval.
A diĂłt lehet pirĂtani is, hogy mĂ©g intenzĂvebb Ăzt kapjunk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.