Melomakarona sĂŒtemĂ©ny fahĂ©jjal Ă©s szegfƱszeggel dĂ­szĂ­tve

Melomakarona fahéjjal és szegfƱszeggel

A Melomakarona egy tradicionĂĄlis görög sĂŒtemĂ©ny, amelyet ĂĄltalĂĄban a karĂĄcsonyi Ă©s hĂșsvĂ©ti ĂŒnnepekre kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©des, fƱszeres Ă­ze Ă©s a mĂ©z ragyogĂĄsa tökĂ©letesen illik az ĂŒnnepi asztalra, Ă©s a diĂłval valĂł dĂ­szĂ­tĂ©s mĂ©g finomabbĂĄ teszi ezt a klasszikus Ă©dessĂ©get.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g Liszt
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱszeg
⭕ 150 g Cukor
⭕ 120 ml Olívaolaj
⭕ 50 ml Frissen facsart narancslĂ©
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 50 g Dió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    DiĂłDiĂł

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sĂŒtƑport, fahĂ©jat Ă©s szegfƱszeget keverjĂŒk össze egy tĂĄlban.

    A fƱszereket érdemes jól összekeverni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztåban.

    2

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverjĂŒk el a cukrot, olĂ­vaolajat, narancslĂ©t, mĂ©zet, tojĂĄst Ă©s vanĂ­lia kivonatot.

    Ha szeretnénk, a narancslé helyett citromlevet is hasznålhatunk, hogy frissebb ízt kapjunk.

    3

    A folyĂ©kony hozzĂĄvalĂłkat öntsĂŒk a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, majd keverjĂŒk össze, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapjunk.

    Ne keverjĂŒk tĂșl, mert a tĂșl sok keverĂ©s kemĂ©ny tĂ©sztĂĄt eredmĂ©nyezhet.

    4

    A tĂ©sztĂĄt pici golyĂłkkĂĄ formĂĄljuk, Ă©s sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire helyezzĂŒk.

    A golyĂłk mĂ©retĂ©nek egyenletesnek kell lennie, hogy egyformĂĄn sĂŒljenek.

    5

    ElƑmelegĂ­tett 180 fokos sĂŒtƑben 15-20 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g aranybarna szĂ­nƱek nem lesznek.

    FigyeljĂŒnk a sĂŒtĂ©si idƑre, mert a tĂșl hosszĂș sĂŒtĂ©s kiszĂĄrĂ­thatja a sĂŒtemĂ©nyt.

    6

    MiutĂĄn a sĂŒtemĂ©nyek megsĂŒltek, hagyjuk Ƒket kihƱlni, majd a tetejĂŒket kenjĂŒk meg mĂ©zzel.

    A mĂ©z nemcsak Ă©desĂ­ti, hanem egy kis fĂ©nyt Ă©s ragyogĂĄst is ad a sĂŒtemĂ©nyeknek.

    7

    Tálalás elƑtt szórjuk meg apróra vágott dióval.

    A diót lehet pirítani is, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.