A kókuszos sziruphoz keverd össze a mézet, cukrot, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A szirupot mindig hűtsd le, mielőtt a forró süteményekre öntöd, hogy jobban beszívódjon.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna azonnal reakcióba lép a savval, így habosodik – ez segít a tészta levegősségében.
Add hozzá a lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha tésztát kapsz. Ne gyúrd túl, hogy omlós maradjon.
Ne használd a robotgépet, hogy ne veszítsd el a tészta levegősségét.
Formázz diónyi, ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütemények tetejét bevághatod villával, hogy jobban felszívják a szirupot.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, míg aranybarnák lesznek.
A túl hosszú sütés kiszáríthatja a tésztát, ezért figyeld a sütési időt.
A frissen sült, forró sütiket tedd a hideg kókuszos szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
A szirup gyors beszívódása érdekében a süteményeket egyenletesen forgasd át a szirupban.
A sütiket szórd meg kókuszreszelékkel, amíg még nedvesek a sziruptól.
A kókusz reszeléke ne legyen túl durva, hogy egyenletesen rátapadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.