A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, fahéjat és szegfűszeget egy nagy tálban keverd össze.
Ez a száraz alap keverék segít a tészta egyenletes elkészítésében.
A narancs héját reszeld le, majd keverd a száraz keverékhez, majd öntsd hozzá az olívaolajat, narancslét és egy csipet sót.
A narancs friss, citrusos aromát ad a süteményeknek, ezért ne hagyd ki!
A tésztát jól gyúrd össze, amíg egy rugalmas állagot nem kapsz, majd formázz belőle kis golyókat.
Ha túl ragacsos, egy kis lisztet adhatunk hozzá.
A formázott golyókat lapítsd le egy kicsit, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ezek a sütemények a sütés során szépen megemelkednek, tehát ne tegyük őket túl közel egymáshoz.
Süsd őket 180 °C-on 20-25 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.
A sütési idő változhat, ezért érdemes figyelni a sütést.
Miközben a sütemények sülnek, készítsd el a szirupot: a mézet és a vizet keverd össze, majd melegítsd fel, amíg a méz teljesen feloldódik.
A szirupot ne főzd túl, csak melegítsd fel a mézet, hogy gyorsan oldódjon fel.
A kész süteményeket azonnal mártogatjuk a mézes szirupba, majd hagyjuk lehűlni, hogy a szirup megszilárduljon rajtuk.
A szirup fokozza az édes ízt és segít a sütemények puhaságában.
Tálalás előtt szórjuk meg egy kis reszelt narancshéjjal és szórjuk meg fahéjjal.
Ez a végső ízesítés extra frissességet ad a süteményeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.