Melomakarona narancsos ízesítéssel tálalva

Melomakarona narancsos ízesítéssel

A melomakarona egy tradicionális görög sütemény, amelyet általában ünnepi alkalmakkor készítenek. A mézes szirupba mártott sütemények az édes íz mellett egy kis fűszerességet is hordoznak a fahéj és a narancs kombinációjának köszönhetően. Az édes finomságokat gyakran készítik a karácsonyi és húsvéti ünnepekre, de remek választás lehet bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
150 g Cukor
1 db Friss narancs héja
200 ml Olívaolaj
50 ml Friss narancslé
1 tk. Szódabikarbóna
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg
150 g Méz
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, fahéjat és szegfűszeget egy nagy tálban keverd össze.

    Ez a száraz alap keverék segít a tészta egyenletes elkészítésében.

    2

    A narancs héját reszeld le, majd keverd a száraz keverékhez, majd öntsd hozzá az olívaolajat, narancslét és egy csipet sót.

    A narancs friss, citrusos aromát ad a süteményeknek, ezért ne hagyd ki!

    3

    A tésztát jól gyúrd össze, amíg egy rugalmas állagot nem kapsz, majd formázz belőle kis golyókat.

    Ha túl ragacsos, egy kis lisztet adhatunk hozzá.

    4

    A formázott golyókat lapítsd le egy kicsit, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ezek a sütemények a sütés során szépen megemelkednek, tehát ne tegyük őket túl közel egymáshoz.

    5

    Süsd őket 180 °C-on 20-25 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.

    A sütési idő változhat, ezért érdemes figyelni a sütést.

    6

    Miközben a sütemények sülnek, készítsd el a szirupot: a mézet és a vizet keverd össze, majd melegítsd fel, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A szirupot ne főzd túl, csak melegítsd fel a mézet, hogy gyorsan oldódjon fel.

    7

    A kész süteményeket azonnal mártogatjuk a mézes szirupba, majd hagyjuk lehűlni, hogy a szirup megszilárduljon rajtuk.

    A szirup fokozza az édes ízt és segít a sütemények puhaságában.

    8

    Tálalás előtt szórjuk meg egy kis reszelt narancshéjjal és szórjuk meg fahéjjal.

    Ez a végső ízesítés extra frissességet ad a süteményeknek.