Menestra articsókával, gazdag zöldséges étel kókusztejjel

Menestra articsókával

A menestra articsókával egy ínycsiklandó, tápláló étel, amely a mediterrán és latin-amerikai konyhák hagyományait ötvözi. Az articsóka különleges íze és a zöldségek gazdag íze egy tökéletes ételt alkot. Az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, tele vitaminnal és ásványi anyagokkal. Az articsóka a Földközi-tenger mentén őshonos, és rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában. A menestra articsókával egy könnyen elkészíthető étel, amely bármely étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Articsóka
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
200 g Zöldbab
150 g Zöldborsó
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
100 ml Fehérbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az articsókákat hámozd meg, távolítsd el a külső leveleket és a szőrös részt, majd vágd őket kisebb darabokra.

    Használj citromos vízben való áztatást, hogy elkerüld az articsóka barnulását. Ez segít megőrizni a zöld színét.

    2

    A vöröshagymát vágd finomra, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg. Egy kevés só segít, hogy gyorsabban átsüljön.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a piruló hagymához. Pirítsd még egy percig.

    A fokhagyma az ételnek intenzívebb ízt ad, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomokat, és főzd őket, amíg levet engednek. Ízesítsd sóval és borssal.

    Ha túl savanyú a paradicsom, egy csipet cukrot adhatunk hozzá, hogy egyensúlyba kerüljön az íz.

    5

    Amikor a paradicsomok megpuhultak, öntsd rá a fehérbort, és hagyd pár percig forrni, hogy az alkohol elpárologjon.

    A fehérbor ízesíti az ételt, és segít kiemelni a zöldségek természetes ízét.

    6

    Most add hozzá az articsókát, a zöldbabot és a zöldborsót. Keverd össze alaposan, majd önts rá egy kis vizet, és főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy a zöldségek ne égjenek le. Az articsóka ne főjön túl, mert akkor veszít az állagából.

    7

    Miután a zöldségek megpuhultak, tálald melegen. Az étel gazdag, szaftos és ínycsiklandó lesz.

    A menestra kiváló kísérője lehet egy könnyű fehér húsú halnak vagy csirkének is.