Menestra vegán változata, gazdag zöldségekkel, korianderrel tálalva

Menestra vegán változat

A menestra egy hagyományos étel, mely a mediterrán és a latin-amerikai konyhában is elterjedt. A vegán változata nemcsak egészséges, hanem gazdag ízvilágot is kínál a fűszeres zöldségekkel és a lencsével. A menestra eredetileg spanyol étel, amely a hagyományos húsos változaton alapul, de a növényi változat igazi ínycsiklandó étel lett, amely nemcsak a vegánok számára, hanem mindenki számára kiváló választás. Az étel alapját a zöldségek és a lencse alkotják, amelyeket fűszeres szósszal tálalunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldbab
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Babérlevél
1 tk. Koriander
100 g Vörös lencse
1 tk. Fűszerpaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabot mosd meg, majd vágd le a végeit. Ha túl hosszú, vágd kisebb darabokra. A sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel kisebb karikákra.

    A zöldbabot előfőzheted egy kicsit, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd fel. A paradicsomot is vágd apró kockákra.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ne tedd bele túl korán a serpenyőbe, hanem csak akkor, amikor a hagyma már üveges.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a vöröshagymát, és párold üvegesre.

    A hagymát lassan párold, hogy édes, karamelles ízt kapjon, és ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a fokhagymát és a sárgarépát, és párold további 5 percig.

    A sárgarépa szép színt ad az ételnek, és édes ízt hoz. Figyelj rá, hogy ne piruljon meg túlzottan.

    5

    Ezután add hozzá a zöldbabot és a paradicsomot, majd keverd össze. Fűszerezd sóval, borssal, korianderrel és fűszerpaprikával.

    A fűszerpaprika és koriander kombinációja nagyon aromás, próbálj meg friss koriandert használni, ha lehet!

    6

    Önts hozzá egy kevés vizet (kb. 300 ml), és tedd bele a babérlevelet. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a főzés közben túl sok víz elpárolog, nyugodtan adj hozzá még egy kis vizet.

    7

    A vörös lencsét alaposan mosd meg, és add hozzá a lábasba. Főzd további 10-15 percig, amíg a lencse megpuhul és az étel sűrűbbé válik.

    A lencse gyorsan megfő, ezért ne hagyd túl sokáig főzni, mert szétfőhet.

    8

    Amikor az étel kész, távolítsd el a babérlevelet, és tálald melegen. Friss korianderrel díszítheted.

    A koriander friss íze tökéletesen kiemeli a fűszeres étel gazdag ízvilágát.