Mosd meg alaposan az áfonyát és a mentaleveleket hideg vízben.
Érdemes az áfonyát ecetes vízben áztatni pár percig, hogy biztosan eltávolítsd a szennyeződéseket.
Facsard ki a citromok levét egy kisebb tálba, és szűrd le a magokat.
A citromot facsarás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni.
Egy nagy kancsóba tedd az áfonyát, majd egy kanál segítségével enyhén törd össze, hogy az ízek jobban kioldódjanak.
Ne törd túl pépesre az áfonyát, hogy a limonádé ne legyen túl zavaros.
Adj hozzá friss mentaleveleket, majd öntsd rá a citromlevet és a mézet.
A mentaleveleket óvatosan törd meg, hogy az aromájuk jobban kioldódjon, de ne vágd össze őket, mert keserűvé válhatnak.
Önts hozzá hideg vizet, és jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még mézet vagy citromlevet ízlés szerint.
Adj hozzá jégkockákat, és hagyd állni 5-10 percig, hogy a limonádé jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
Ha nincs jégkockád, előre hűtsd le a vizet a hűtőben.
Öntsd poharakba, és díszítsd friss mentalevelekkel és néhány szem áfonyával.
A poharak szélét is díszítheted citromkarikával, ha van kéznél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.