Mentás-bodzás jegestea friss mentával és citrommal

Mentás-bodzás jegestea

A mentás-bodzás jegestea egy igazi nyári kedvenc, amely a mentának a frissítő hatását kombinálja a bodza lágy, virágos ízével. A bodza szirupot évszázadok óta használják különféle italokban és édességekben, mivel nemcsak finom, hanem jótékony hatású is. Ez az ital ideális lehet egy forró nyári napra, amikor valami hűsítőre és ínycsiklandóra van szükség. A zöld tea alapja pedig egy frissítő és egészséges italélményt ad. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg egy kis lime levével vagy egy csipetnyi gyömbérrel!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
5 levél Friss menta
2 ek. Bodza szirup
1 tk. Zöld tea
500 ml Víz
1 db Citrom
6 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd le a zöld teát 500 ml forró vízben, majd hagyd hűlni szobahőmérsékleten.

    A zöld tea ne legyen túl erős, mert keserű lehet. Az ajánlott áztatási idő 2-3 perc.

    2

    Miközben a tea hűl, mosd meg a friss mentát, és aprítsd fel finomra.

    A mentát közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd, hogy ne veszítsen az aromájából.

    3

    Amikor a tea már szobahőmérsékletű, add hozzá a bodza szirupot és a felaprított mentát.

    A bodzaszirup mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, mennyire édesen szereted a teát.

    4

    Facsard ki a citrom levét, és keverd bele a teába. A citrom frissessége kiemeli az ízeket.

    A citromlé adagolásánál figyelj, hogy ne legyen túl savanyú a tea.

    5

    Adj hozzá jégkockákat, hogy az ital jól lehűljön.

    Ha nincs jégkockád, tedd a teát a hűtőbe, amíg teljesen le nem hűl.

    6

    Öntsd poharakba, díszítsd friss mentával és egy szelet citrommal.

    A díszítéshez használhatsz lime-ot is citrom helyett, vagy akár uborkaszeletet is.

    7

    Az ital azonnal fogyasztható, de ha még hűvösebben szeretnéd, tedd a hűtőbe egy órára.

    A hűtőben tárolás során az ízek jobban összeérnek.