Egy lábasban melegítsd fel az almalevet közepes lángon, majd add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Vigyázz, hogy ne forrald fel az almalevet, mert elveszítheti az ízét. Csak melegítsd fel.
Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon az almalében.
Minél tovább főzöd a fűszerekkel, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg közben, hogy megtaláld a számodra ideális ízt.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet, majd hagyd kicsit hűlni.
A mézet a meleg, de nem forró almalébe keverd, hogy megőrizze az értékes tápanyagait.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól lehűljön.
Ha nincs időd várni, tegyél jégkockákat az italba a hűtés helyett.
Tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel, és adj hozzá jégkockákat a frissítő hatás érdekében.
A szénsavas ásványvíz helyett használhatsz gyömbérsört is a még pikánsabb ízért.
Díszítsd friss mentalevelekkel és narancsszeletekkel, majd azonnal fogyaszd.
A narancsszeleteket előre elkészítheted, és a hűtőben tárolhatod tálalásig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.