Mentás-fahéjas cider pohárban

Mentás-fahéjas cider

A mentás-fahéjas cider egy igazán egyedi ital, amely ötvözi az alma frissességét a fahéj melegítő hatásával és a menta hűsítő aromájával. Ez az ital hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, így tökéletes választás egy őszi délutánra vagy egy nyári frissítőnek. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kis lime-lével vagy egy csipet gyömbérrel a mélyebb ízélmény érdekében!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Almalé
6 db Friss mentalevél
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 ek. Méz
250 ml Szénsavas ásványvíz
6 db Jégkocka
2 db Narancsszelet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban melegítsd fel az almalevet közepes lángon, majd add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget.

    Vigyázz, hogy ne forrald fel az almalevet, mert elveszítheti az ízét. Csak melegítsd fel.

    2

    Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon az almalében.

    Minél tovább főzöd a fűszerekkel, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg közben, hogy megtaláld a számodra ideális ízt.

    3

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet, majd hagyd kicsit hűlni.

    A mézet a meleg, de nem forró almalébe keverd, hogy megőrizze az értékes tápanyagait.

    4

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól lehűljön.

    Ha nincs időd várni, tegyél jégkockákat az italba a hűtés helyett.

    5

    Tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel, és adj hozzá jégkockákat a frissítő hatás érdekében.

    A szénsavas ásványvíz helyett használhatsz gyömbérsört is a még pikánsabb ízért.

    6

    Díszítsd friss mentalevelekkel és narancsszeletekkel, majd azonnal fogyaszd.

    A narancsszeleteket előre elkészítheted, és a hűtőben tárolhatod tálalásig.