Egy kis tálban keverd össze a natúr joghurtot és az aprított friss mentát.
A görög joghurt sűrűbb és krémesebb, mint a hagyományos joghurt, így tökéletes ehhez a mártáshoz.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és a friss citromlevet, majd keverd simára.
A citromlével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a mártás.
Csorgasd hozzá az olívaolajat, és ízesítsd sóval és borssal.
A jó minőségű olívaolaj sokat dob a mártás ízén. Kóstold meg, és ízlés szerint sózd és borsozd.
Hűtsd a mártást legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít az ízeknek jobban összeérni, így még finomabb lesz a mártás.
Tálald grillezett húsok, sült zöldségek vagy friss pitakenyér mellé.
A mártást tálalás előtt legalább 15 percig hűtsd le, hogy az ízek összeérjenek. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy joghurtot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.