Mentás-rumos jegestea jégkockákkal és citromszeletekkel

Mentás-rumos jegestea

A mentás-rumos jegestea egy izgalmas csavarral készült klasszikus nyári frissítő ital, amely tökéletes egy forró délutánon. A jegesteát évszázadok óta fogyasztják világszerte, míg a rum hozzáadása egy igazán különleges és felnőttes élményt nyújt. A menta frissessége tökéletesen kiegészíti a tea mély ízét, míg a citrom enyhe savassága kiegyensúlyozza az ital édességét. Ez az ital ideális választás baráti összejövetelekre vagy akár egy kellemes pihenős estéhez is. Egy pohár ebből az italból garantáltan feldobja a hangulatot!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Fekete tea
500 ml Forró víz
6 db Friss menta levelek
2 ek. Méz
1 ek. Friss citromlé
50 ml Rum
10 db Jégkocka
2 db Citromszeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 500 ml vizet, majd tedd bele a fekete tea filtereket. Hagyd állni 5 percig, hogy kellően kiázzon.

    A tea áztatási ideje ízlés szerint változtatható. Ha erősebb teát szeretnél, hagyd tovább ázni.

    2

    Távolítsd el a teafiltereket, és keverd hozzá a mézet, amíg teljesen feloldódik.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például cukrot, agavé szirupot vagy steviát.

    3

    Hagyd a teát szobahőmérsékletűre hűlni, majd add hozzá a friss citromlevet és a rumot. Keverd el alaposan.

    A citromlé és a rum mennyisége ízlés szerint változtatható. Ha alkoholmentes italt szeretnél, hagyd ki a rumot.

    4

    Töltsd egy nagy kancsóba vagy poharakba a teát, majd adj hozzá jégkockákat.

    A jégkockákat közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a tea ne híguljon fel túlságosan.

    5

    Díszítsd friss menta levelekkel és citromszeletekkel, majd azonnal tálald.

    A díszítés nem csak szép, hanem az ízeket is fokozza. Használhatsz lime szeleteket is a citrom helyett.