Főzz egy csésze espressót, és tedd félre.
Ha nincs espresszód, használhatsz erős feketekávét is.
Melegítsd fel a tejet egy kis lábasban közepes lángon, de ne hagyd forrni.
A tej lehet bármilyen típusú, például tehéntej, mandulatej, szójatej stb.
Add hozzá a mézet, a vaníliakivonatot és a pirított diót, majd alaposan keverd össze.
A dió helyett használhatsz más olajos magvakat is, például mogyorót vagy mandulát.
Használj tejhabosítót vagy kézi habverőt, hogy a tej habos és krémes legyen.
Ha nincs tejhabosítód, egy befőttes üvegben is felrázhatod a tejet, amíg habos nem lesz.
Öntsd a habos tejet egy bögrébe, majd lassan add hozzá az espressót, hogy réteges hatást érj el.
Ha nem szeretnél réteges hatást, egyszerűen keverd össze a tejet és a kávét.
Díszítsd tejszínhabbal, és szórd meg a tetejét egy csipet fahéjjal és apróra vágott diódarabokkal.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínhabot is. Díszítheted még karamellöntettel is.
Azonnal tálald, és élvezd az illatos, édes-diós latte-t!
Kínálhatsz mellé egy kis kekszet vagy süteményt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.