Mézes-fahéjas latte, tejszínhabbal és fahéjrúddal díszítve

Mézes-fahéjas latte

A mézes-fahéjas latte egy igazi különlegesség, amely a kávé, a méz és a fahéj melegítő ízvilágát egyesíti. Ez az ital tökéletes választás a hűvös reggelekre vagy egy baráti beszélgetés mellé. A könnyen elkészíthető recept egy kis luxust csempész a mindennapokba. Próbáld ki, és élvezd az édes és fűszeres harmóniát minden kortyban!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml Espresso kávé
200 ml Tej
1 ek. Méz
0.5 tk. Őrölt fahéj
2 ek. Tejszínhab (díszítéshez)
1 db Fahéjrúd (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz egy adag erős eszpresszót, és öntsd egy nagyobb bögrébe. TIPP: Frissen főzött eszpresszóval lesz igazán aromás.

    A kávéfőzőt érdemes előmelegíteni a főzés előtt, hogy az eszpresszó hőmérséklete ideális legyen.

    2

    Melegítsd fel a tejet, és habosítsd fel egy tejhabosítóval, amíg krémes nem lesz.

    A zsírosabb tej jobban habosodik, és krémesebb lesz a végeredmény. A tej ne legyen túl forró, mert akkor nem lesz tartós a hab.

    3

    Add hozzá a mézet az eszpresszóhoz, és jól keverd össze, hogy teljesen feloldódjon.

    A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    4

    Öntsd a habosított tejet a mézes kávéhoz, és szórd meg a tetejét őrölt fahéjjal. TIPP: A fahéjat szitán keresztül szórva egyenletesen oszthatod el.

    A tejet lassan öntsd a kávéhoz, hogy a hab ne essen össze. A fahéj helyett használhatsz kakaóport is.

    5

    Díszítsd a latte tetejét tejszínhabbal és egy fahéjrúddal, ha szeretnéd. Tálald azonnal, és élvezd!

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt tedd a latte tetejére, hogy ne olvadjon el.