Főzz egy adag erős eszpresszót, és öntsd egy nagyobb bögrébe. TIPP: Frissen főzött eszpresszóval lesz igazán aromás.
A kávéfőzőt érdemes előmelegíteni a főzés előtt, hogy az eszpresszó hőmérséklete ideális legyen.
Melegítsd fel a tejet, és habosítsd fel egy tejhabosítóval, amíg krémes nem lesz.
A zsírosabb tej jobban habosodik, és krémesebb lesz a végeredmény. A tej ne legyen túl forró, mert akkor nem lesz tartós a hab.
Add hozzá a mézet az eszpresszóhoz, és jól keverd össze, hogy teljesen feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Öntsd a habosított tejet a mézes kávéhoz, és szórd meg a tetejét őrölt fahéjjal. TIPP: A fahéjat szitán keresztül szórva egyenletesen oszthatod el.
A tejet lassan öntsd a kávéhoz, hogy a hab ne essen össze. A fahéj helyett használhatsz kakaóport is.
Díszítsd a latte tetejét tejszínhabbal és egy fahéjrúddal, ha szeretnéd. Tálald azonnal, és élvezd!
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt tedd a latte tetejére, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.