MĂ©zes gesztenyepĂŒrĂ© tĂĄlalva egy tĂĄnyĂ©ron

MĂ©zes gesztenyepĂŒrĂ©

A mĂ©zes gesztenyepĂŒrĂ© egy kĂŒlönleges magyar desszert, amely a hagyomĂĄnyos gesztenyepĂŒrĂ© Ă©s a termĂ©szetes mĂ©z tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja. Ez a recept nemcsak egyszerƱ Ă©s gyors, de rendkĂ­vĂŒl elegĂĄns is, Ă­gy bĂĄrmilyen alkalomra ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs. A tejszĂ­n Ă©s a mĂ©z hozzĂĄadĂĄsa kĂŒlönösen krĂ©messĂ© Ă©s gazdaggĂĄ teszi, mĂ­g a darĂĄlt diĂł dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt mĂ©g egyedi megjelenĂ©st kölcsönöz az Ă©telnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Gesztenyemassza
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 20 g Porcukor (opcionális)
⭕ 20 g DarĂĄlt diĂł (dĂ­szĂ­tĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A gesztenyemasszåt tedd egy tålba, és keverd össze a mézzel és a vaníliakivonattal, amíg homogén ållagot nem kapsz.

    Ha a gesztenyemassza tĂșl kemĂ©ny, tedd pĂĄr mĂĄsodpercre a mikrĂłba, hogy könnyebben keverhetƑ legyen.

    2

    Lassan adagold hozzĂĄ a tejszĂ­nt, Ă©s keverd addig, amĂ­g krĂ©mes, könnyen formĂĄzhatĂł pĂŒrĂ©t nem kapsz. Ha szĂŒksĂ©ges, Ă­zlĂ©s szerint adj hozzĂĄ porcukrot.

    A tejszĂ­nt fokozatosan adagold, hogy elkerĂŒld a pĂŒrĂ© tĂșlzott hĂ­gulĂĄsĂĄt. A porcukrot is kĂłstolgatva add hozzĂĄ.

    3

    TĂĄlalĂĄshoz helyezd a pĂŒrĂ©t egy desszerttĂĄnyĂ©rra vagy pohĂĄrba. KanĂĄllal vagy habzsĂĄkkal is formĂĄzhatod.

    A habzsåk hasznålatåval szép, egyenletes formåkat készíthetsz.

    4

    Szórd meg darålt dióval, és ízlés szerint csorgass rå egy kis extra mézet díszítésként.

    A diĂł helyett hasznĂĄlhatsz csokolĂĄdĂ©forgĂĄcsot vagy kandĂ­rozott gyĂŒmölcsöt is.

    5

    TĂĄlald azonnal, vagy tedd hƱtƑbe, hogy az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.

    HƱtve a pĂŒrĂ© ĂĄllaga kissĂ© kemĂ©nyebb lesz, de az Ă­zek jobban összeĂ©rnek.