Hámozd meg a friss gyömbért, majd szeleteld vékony karikákra, hogy az ízét könnyebben kiengedje a főzés során.
Ha nincs időd hámozni, alaposan mosd meg a gyömbért, és úgy szeleteld fel. A héj is tartalmaz értékes tápanyagokat.
Önts 500 ml vizet egy közepes lábosba, és add hozzá a szeletelt gyömbért és a fahéjrudat.
A víz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha erősebb teát szeretnél, használj kevesebb vizet.
Forrald fel a vizet, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet, és hagyd gyöngyözve főni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább főzöd, annál erősebb lesz a tea. Kóstold meg, és főzd addig, amíg eléred a kívánt erősséget.
Vedd le a tűzről, majd hagyd kicsit hűlni, hogy a méz és citromlé hozzáadásakor ne veszítsék el jótékony hatásukat.
A túl forró vízben a méz és a citromlé értékes enzimei és vitaminjai lebomlanak.
Keverd bele a mézet és a frissen facsart citromlevet, majd alaposan keverd össze.
A méz és a citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Szűrd le a teát egy bögrébe, és tálald melegen, opcionálisan egy citromkarikával vagy extra gyömbérszelettel díszítve.
Ha nincs kedved szűrni, a gyömbérszeleteket a bögrében is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.