Friss mézes gyömbér tea bögrében citrommal és fahéjjal

Mézes gyömbér tea

A gyömbĂ©r teĂĄt Ă©vezredek Ăłta hasznĂĄljĂĄk kĂŒlönbözƑ kultĂșrĂĄkban gyĂłgyĂ­tĂł Ă©s melegĂ­tƑ hatĂĄsa miatt. Az indiai Ă©s kĂ­nai orvoslĂĄs egyik legfontosabb alapanyaga, amely segĂ­thet a megfĂĄzĂĄs tĂŒneteinek enyhĂ­tĂ©sĂ©ben Ă©s az immunrendszer erƑsĂ­tĂ©sĂ©ben. A mĂ©zzel Ă©s citrommal kombinĂĄlva nemcsak finom, hanem rendkĂ­vĂŒl jĂłtĂ©kony hatĂĄsĂș ital is. Egy hƱvös tĂ©li estĂ©n nincs is jobb, mint egy csĂ©sze forrĂł mĂ©zes gyömbĂ©r tea, amely kellemesen ĂĄtmelegĂ­t Ă©s nyugtatja a torkot. A fahĂ©j Ă©s a gyömbĂ©r kellemes fƱszeres Ă­zt ad, mĂ­g a citrom Ă©s a mĂ©z kiegyensĂșlyozza az Ă­zvilĂĄgot. A tökĂ©letes mĂ©zes gyömbĂ©r tea titka a megfelelƑ fƑzĂ©si idƑ – ha tĂșl sokĂĄig fƑzöd, keserƱ lehet, ha pedig tĂșl rövid ideig, nem lesz elĂ©g erƑteljes az Ă­ze. Ha mĂ©g gazdagabb aromĂĄra vĂĄgysz, adhatsz hozzĂĄ egy csipetnyi kurkumĂĄt vagy egy kevĂ©s narancshĂ©jat is. Ez az ital tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy pihentetƑ esti rituĂĄlĂ©hoz vagy egy betegsĂ©gek elleni termĂ©szetes vĂ©dekezĂ©skĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
70 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 500 ml Víz
⭕ 30 ml MĂ©z
⭕ 20 ml Frissen facsart citromlĂ©
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg a friss gyömbĂ©rt, majd szeleteld vĂ©kony karikĂĄkra, hogy az Ă­zĂ©t könnyebben kiengedje a fƑzĂ©s sorĂĄn.

    Ha nincs idƑd hĂĄmozni, alaposan mosd meg a gyömbĂ©rt, Ă©s Ășgy szeleteld fel. A hĂ©j is tartalmaz Ă©rtĂ©kes tĂĄpanyagokat.

    2

    Önts 500 ml vizet egy közepes lĂĄbosba, Ă©s add hozzĂĄ a szeletelt gyömbĂ©rt Ă©s a fahĂ©jrudat.

    A vĂ­z mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha erƑsebb teĂĄt szeretnĂ©l, hasznĂĄlj kevesebb vizet.

    3

    Forrald fel a vizet, majd vedd lejjebb a hƑmĂ©rsĂ©kletet, Ă©s hagyd gyöngyözve fƑni 10-15 percig, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    MinĂ©l tovĂĄbb fƑzöd, annĂĄl erƑsebb lesz a tea. KĂłstold meg, Ă©s fƑzd addig, amĂ­g elĂ©red a kĂ­vĂĄnt erƑssĂ©get.

    4

    Vedd le a tƱzrƑl, majd hagyd kicsit hƱlni, hogy a mĂ©z Ă©s citromlĂ© hozzĂĄadĂĄsakor ne veszĂ­tsĂ©k el jĂłtĂ©kony hatĂĄsukat.

    A tĂșl forrĂł vĂ­zben a mĂ©z Ă©s a citromlĂ© Ă©rtĂ©kes enzimei Ă©s vitaminjai lebomlanak.

    5

    Keverd bele a mézet és a frissen facsart citromlevet, majd alaposan keverd össze.

    A méz és a citromlé mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    6

    SzƱrd le a teåt egy bögrébe, és tålald melegen, opcionålisan egy citromkarikåval vagy extra gyömbérszelettel díszítve.

    Ha nincs kedved szƱrni, a gyömbérszeleteket a bögrében is hagyhatod.