Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ügyelj arra, hogy a cider ne forrjon fel, mert elveszíti az ízét és a szénsavasságát.
Add hozzá a frissen reszelt gyömbért, a fahéjrudat, a citromlevet és a narancshéjat. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
A narancshéjat érdemes zöldséghámozóval levágni, hogy csak a színes rész kerüljön bele, mert a fehér rész keserű lehet.
Keverd bele a mézet, hogy az ital édes és harmonikus legyen.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még több mézet, attól függően, hogy mennyire édesen szereted.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a gyömbért és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.
Egy finom szűrőt vagy gézlapot használj a szűréshez, hogy ne kerüljenek apró darabok az italba.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss gyömbérszelettel a különleges megjelenés érdekében.
A gyömbérszeletet vékonyan szeleteld fel, és kandírozott gyömbért is használhatsz a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.