Mézes-gyömbéres cider pohárban tálalva

Mézes-gyömbéres cider

A mézes-gyömbéres cider egy frissítő és melegítő ital, amely a gyömbér fűszerességét ötvözi a méz édességével és a cider frissességével. Ez az ital tökéletes választás a hideg téli estéken, amikor egy különleges, gyümölcsös és fűszeres italra vágyunk. A tejszínhab és a gyömbérszelet dekorációként nemcsak gyönyörű, hanem tovább fokozza az ízélményt is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
10 g Friss gyömbér
30 g Méz
1 db Fahéj rúd
20 ml Citromlé
1 tk. Narancshéj
100 ml Tejszínhab
1 db Friss gyömbérszelet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Ügyelj arra, hogy a cider ne forrjon fel, mert elveszíti az ízét és a szénsavasságát.

    2

    Add hozzá a frissen reszelt gyömbért, a fahéjrudat, a citromlevet és a narancshéjat. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.

    A narancshéjat érdemes zöldséghámozóval levágni, hogy csak a színes rész kerüljön bele, mert a fehér rész keserű lehet.

    3

    Keverd bele a mézet, hogy az ital édes és harmonikus legyen.

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még több mézet, attól függően, hogy mennyire édesen szereted.

    4

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a gyömbért és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.

    Egy finom szűrőt vagy gézlapot használj a szűréshez, hogy ne kerüljenek apró darabok az italba.

    5

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss gyömbérszelettel a különleges megjelenés érdekében.

    A gyömbérszeletet vékonyan szeleteld fel, és kandírozott gyömbért is használhatsz a díszítéshez.