Reszeld le a gyömbért és a fokhagymát, hogy intenzívebb ízt adjanak a szósznak.
A gyömbért érdemes nagyon finomra reszelni, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok a szószban.
Egy közepes tálban keverd össze a tahinit, a mézet, a citromlevet és a szójaszószt, majd add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát.
A tahini hajlamos leülepedni, ezért használat előtt alaposan keverd át.
Lassan csorgasd hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima állagot kapj.
A víz mennyiségétől függ a szósz sűrűsége. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. Ha túl híg, keverj hozzá még egy kis tahinit.
Adj hozzá egy csipet sót és az olívaolajat, majd keverd alaposan össze.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a só mennyiségét. Az olívaolaj még lágyabbá teszi az ízét.
Hagyd pihenni a szószt 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít az ízeknek összeérni, de akár azonnal is fogyasztható.
Tálald salátákhoz, grillezett zöldségekhez vagy mártogatósnak. Tárold hűtőben, és 3-4 napig frissen fogyasztható.
Hűtőben tárolva a szósz kissé besűrűsödhet. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.