Mézes-gyömbéres tahini szósz tálalva

Mézes-gyömbéres tahini szósz

A mézes-gyömbéres tahini szósz a közel-keleti konyha egyik ízletes és sokoldalú alkotóeleme. A szezámpaszta mély, diós íze tökéletes harmóniában van a gyömbér frissességével és a méz édességével. Ez a szósz eredetileg a közel-keleti saláták és mártogatósok kiegészítője volt, de mára a nemzetközi konyhákban is népszerű. Készítsd el otthon, és add hozzá egy csipetnyi egzotikus ízt az ételeidhez!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tahini (szezámpaszta)
10 g Friss gyömbér
2 ek. Méz
30 ml Friss citromlé
20 ml Szójaszósz
1 gerezd Fokhagyma
50 ml Víz
1 ek. Olívaolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a gyömbért és a fokhagymát, hogy intenzívebb ízt adjanak a szósznak.

    A gyömbért érdemes nagyon finomra reszelni, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok a szószban.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a tahinit, a mézet, a citromlevet és a szójaszószt, majd add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát.

    A tahini hajlamos leülepedni, ezért használat előtt alaposan keverd át.

    3

    Lassan csorgasd hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima állagot kapj.

    A víz mennyiségétől függ a szósz sűrűsége. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. Ha túl híg, keverj hozzá még egy kis tahinit.

    4

    Adj hozzá egy csipet sót és az olívaolajat, majd keverd alaposan össze.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a só mennyiségét. Az olívaolaj még lágyabbá teszi az ízét.

    5

    Hagyd pihenni a szószt 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít az ízeknek összeérni, de akár azonnal is fogyasztható.

    6

    Tálald salátákhoz, grillezett zöldségekhez vagy mártogatósnak. Tárold hűtőben, és 3-4 napig frissen fogyasztható.

    Hűtőben tárolva a szósz kissé besűrűsödhet. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet tálalás előtt.