Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a kapribogyót öblítsd le, a lime-okat facsard ki, a petrezselymet vágd finomra.
A kapribogyót alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót.
Egy kis tálban keverd össze a frissen facsart lime levét, mézet, fehérborecetet és olívaolajat.
Használj jó minőségű olívaolajat az ízhatás fokozása érdekében.
Add hozzá az aprított fokhagymát és a kapribogyót, majd fűszerezd sóval és borssal.
A fokhagymát ne pirítsd, csak nyersen add hozzá, hogy megőrizze frissességét és erejét.
Keverd alaposan össze a szószt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Az állás alatt időnként keverd meg, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el.
Végül keverd bele a finomra vágott petrezselymet, és kóstold meg a szószt. Ha szükséges, állítsd be az ízeket több lime lével vagy mézzel.
Kóstoláskor vedd figyelembe, hogy a szósz íze még változhat a hűtés során.
Tálald halak, csirkehús vagy grillezett zöldségek mellé. Hűtőszekrényben tárolva akár három napig is eltartható.
A szószt tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.