Egy közepes méretű tálban keverd össze a tahinit és a lime levét, majd keverd addig, amíg kissé sűrűvé válik.
A tahini sűrűsége változó lehet, ezért lehet, hogy több lime-lére lesz szükséged a kívánt állag eléréséhez.
Add hozzá a mézet, a reszelt fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a fekete borsot és a chili pelyhet (ha csípősebben szeretnéd).
A fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyen túl erős az íze. A chili pelyhet óvatosan adagold, nehogy túl csípős legyen a szósz.
Fokozatosan adagold hozzá a vizet, és keverd folyamatosan, amíg a szósz eléri a kívánt krémes állagot.
A vizet nagyon lassan, kanalanként adagold, hogy ne legyen túl híg a szósz.
Kóstold meg, és szükség esetén igazítsd az ízeket több lime-lével vagy mézzel.
A lime-lé frissességétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb kell belőle. A méz mennyiségét is ízlés szerint állítsd be.
Szórd meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel, és tálalásig tartsd hűtőben.
A petrezselymet vagy koriandert közvetlenül tálalás előtt szórd a szószra, hogy friss maradjon.
Kiváló mártogatós zöldségekhez, salátákhoz, grillezett ételekhez vagy pita kenyérhez.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.