Mézes-mandulás latte pohárban, szeletelt mandulával és fahéjjal megszórva

Mézes-mandulás latte

A latte a modern kávékultúra egyik legnépszerűbb italává vált, amely számos ízesítéssel elkészíthető. A méz és a mandula kombinációja egyedülállóan gazdag és természetesen édes ízt kölcsönöz ennek a változatnak. A mandulatej selymes textúrája tökéletesen kiegészíti a kávé intenzitását, miközben a méz természetes édesítőként szolgál. A fahéj enyhe fűszeressége még komplexebbé teszi az ízélményt. Ez az ital nemcsak reggeli kávéként, hanem délutáni kényeztetésként is kiváló választás. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy csepp vaníliakivonattal vagy extra szeletelt mandulával!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml Frissen főzött eszpresszó
200 ml Mandulatej
1 ek. Méz
0.5 tk. Mandula aroma
1 csipet Őrölt fahéj
2 ek. Tejszínhab (opcionális)
1 ek. Szeletelt mandula a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy adag eszpresszót, és öntsd egy nagy bögrébe.

    Ha nincs eszpresszógéped, használhatsz erős feketekávét is.

    2

    Melegítsd fel a mandulatejet egy kis lábasban, de ne hagyd forrni. Keverd bele a mézet és a mandula aromát, hogy az ízek összeérjenek.

    A mandulatej könnyen leég, ezért alacsony lángon melegítsd, és folyamatosan kevergesd.

    3

    Használj tejhabosítót vagy kézi habverőt a tej felhabosításához, hogy krémes és habos legyen az állaga.

    A növényi tejek nehezebben habosodnak, mint a tehéntej. Próbálj magasabb zsírtartalmú mandulatejet használni a jobb eredmény érdekében.

    4

    Öntsd a mézes-mandulás tejet az eszpresszóhoz, majd óvatosan kanalazd rá a tejhabot.

    A latte tetejét díszítheted egy kevés mézzel vagy őrölt mandulával a még különlegesebb ízélményért. A tejhabot kanál helyett óvatosan csorgasd rá, hogy szép réteget képezzen.

    5

    Szórd meg a tetejét egy csipetnyi fahéjjal és szeletelt mandulával a látvány és az íz fokozása érdekében.

    A mandulát előzőleg pirítsd meg egy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.

    6

    Ha extra krémességet szeretnél, adj hozzá egy kis tejszínhabot, majd azonnal tálald!

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú tejszínhabot is.