A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.
A gyömbért és a fokhagymát minél finomabbra aprítod, annál intenzívebb lesz az íze.
Egy közepes méretű lábosban keverd össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet és a szezámolajat.
A mézet érdemes először egy kevés meleg vízzel elkeverni, hogy könnyebben oldódjon a szószban.
Add hozzá a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a chili pelyhet, majd keverd el alaposan.
A chili pelyhek mennyiségével szabályozhatod a szósz csípősségét.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, hogy sima elegyet kapj, ez segít majd besűríteni a szószt.
Fontos, hogy a keményítőt hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz.
Öntsd a keményítős keveréket a lábosba, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.
A folyamatos keverés elengedhetetlen, hogy a szósz sima és egyenletes legyen.
Közepes lángon főzd a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik és fényes állagot kap.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.
Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Használhatod pácoláshoz, öntetként vagy mártásként húsokhoz és zöldségekhez.
A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.