Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát. Facsard ki a lime levét.
A hagymát aprítóval is apríthatod, de vigyázz, ne pépesítsd össze.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megkeseredhet.
Öntsd hozzá a tequilát, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
Az alkohol elpárologtatása fontos, mert különben keserű lesz a szósz.
Add hozzá a paradicsompürét, a mézet, a lime levét, valamint a chili port és a füstölt paprikát. Keverd össze alaposan.
Ha nincs füstölt paprika, használhatsz sima pirospaprikát is, de a füstölt paprika különleges ízt ad a szósznak.
Főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint.
Minél tovább főzöd a szószt, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg többször, és ízesítsd szükség szerint.
Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható. A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, csirkeszárnyak vagy sült zöldségek mellé.
A botmixerrel való pürésítés előtt vedd le a serpenyőt a tűzről, hogy elkerüld a fröcskölést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.