Mézes vaníliapuding poharakban, mentával díszítve

Mézes vaníliapuding

A mézes vaníliapuding egy klasszikus desszert, amely egyszerű, mégis különleges ízvilágot kínál. A vanília gazdag aromája és a méz természetes édessége tökéletes harmóniát alkot. Ez a desszert könnyen elkészíthető, és minden korosztály számára örömteli finomságot nyújt. Tálalhatod ünnepi alkalmakra vagy egy átlagos hétköznap esti édességként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
3 ek. Méz
1 db Vaníliarúd
2 db Tojássárgája
2 ek. Kukoricakeményítő
100 ml Tejszín (opcionális)
5 levél Friss menta (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vaníliarudat vágd félbe, és kapard ki a magjait. Tedd a tejet, a vaníliarudat és a magokat egy lábosba.

    A vaníliarudat ne dobd ki! Mosd el, szárítsd meg, és tedd a cukortartóba, hogy vanília aromájú cukrot kapj.

    2

    Melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel. Adj hozzá 2 evőkanál mézet, és keverd el alaposan.

    A mézet keverd el alaposan a tejben, hogy egyenletesen oszlassd el.

    3

    Egy külön tálban keverd simára a tojássárgáját a kukoricakeményítővel és egy kevés langyos tejjel.

    A tojássárgáját alaposan keverd el a kukoricakeményítővel, hogy ne maradjanak benne csomók.

    4

    A meleg tejet lassan öntsd a tojássárgájás keverékhez, folyamatos keverés mellett, majd öntsd vissza az egészet a lábosba.

    Fontos, hogy lassan adagold a meleg tejet a tojássárgájához, különben a tojás kicsapódhat.

    5

    Főzd a keveréket alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg sűrű puding állagot nem ér el.

    A pudingot folyamatosan keverd, hogy ne égjen le az alja és ne csomósodjon.

    6

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a maradék 1 evőkanál mézet és a tejszínt, ha használod.

    A tejszíntől a puding még krémesebb lesz.

    7

    Öntsd a pudingot poharakba vagy tálkákba, és hagyd kihűlni. Tálalás előtt díszítsd friss mentával.

    A puding tetejére folpackot is tehetsz, hogy ne bőrösödjön meg hűlés közben. A menta helyett használhatsz gyümölcsöt vagy csokoládéforgácsot is.