A vaníliarudat vágd félbe, és kapard ki a magjait. Tedd a tejet, a vaníliarudat és a magokat egy lábosba.
A vaníliarudat ne dobd ki! Mosd el, szárítsd meg, és tedd a cukortartóba, hogy vanília aromájú cukrot kapj.
Melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel. Adj hozzá 2 evőkanál mézet, és keverd el alaposan.
A mézet keverd el alaposan a tejben, hogy egyenletesen oszlassd el.
Egy külön tálban keverd simára a tojássárgáját a kukoricakeményítővel és egy kevés langyos tejjel.
A tojássárgáját alaposan keverd el a kukoricakeményítővel, hogy ne maradjanak benne csomók.
A meleg tejet lassan öntsd a tojássárgájás keverékhez, folyamatos keverés mellett, majd öntsd vissza az egészet a lábosba.
Fontos, hogy lassan adagold a meleg tejet a tojássárgájához, különben a tojás kicsapódhat.
Főzd a keveréket alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg sűrű puding állagot nem ér el.
A pudingot folyamatosan keverd, hogy ne égjen le az alja és ne csomósodjon.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a maradék 1 evőkanál mézet és a tejszínt, ha használod.
A tejszíntől a puding még krémesebb lesz.
Öntsd a pudingot poharakba vagy tálkákba, és hagyd kihűlni. Tálalás előtt díszítsd friss mentával.
A puding tetejére folpackot is tehetsz, hogy ne bőrösödjön meg hűlés közben. A menta helyett használhatsz gyümölcsöt vagy csokoládéforgácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.