Mézes whiskey pohárban

Mézes whiskey

A mézes whiskey egy meleg és fűszeres ital, amely tökéletes választás a hideg téli estéken. Az ital alapját a whiskey adja, amely gazdag és karakteres, míg a méz édesíti és lágyítja az ízét. A citrom hozzáadásával frissítő savanykás jegyeket kapunk, amelyek tökéletesen kiegészítik a whiskey és a méz ízét. Ez az ital ideális választás, ha valami igazán különleges és meleg italt szeretnénk egy hideg estén.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml whiskey
2 ek. méz
1 db citrom
3 db jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsünk 50 ml whiskeyt egy pohárba.

    Használj jó minőségű whiskeyt a legjobb ízélmény érdekében. A mennyiséget ízlés szerint változtathatod.

    2

    Adjuk hozzá 2 evőkanál mézet.

    A méz fajtája befolyásolja az ital ízét. Próbálj ki többfélét, hogy megtaláld a kedvencedet. A mézet először keverd el egy kis meleg vízzel, hogy könnyebben oldódjon.

    3

    Facsarjuk bele a citrom levét.

    Frissen facsart citromlevet használj, az íze sokkal jobb, mint a bolti citromlének. A citromlé mennyiségét is ízlés szerint állíthatod.

    4

    Tegyük bele a jégkockákat.

    Használj nagyobb jégkockákat, mert azok lassabban olvadnak, így kevésbé hígítják az italt.

    5

    Keverjük össze alaposan.

    Keverd addig, amíg a méz teljesen fel nem oldódik.

    6

    Tálaljuk egy citromkarikával díszítve.

    Díszítheted még mentalevéllel vagy narancshéjjal is.