Mézeskalåcs fƱszeres panna cotta tålalva

Mézeskalåcs fƱszeres panna cotta

A mĂ©zeskalĂĄcs fƱszeres panna cotta a klasszikus olasz desszert ĂŒnnepi, fƱszeres vĂĄltozata, amely a karĂĄcsony hangulatĂĄt idĂ©zi meg. A mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©k Ă©s a reszelt gyömbĂ©r egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zt kölcsönöz ennek a desszertnek, miközben a mĂ©z Ă©s a tejszĂ­nes alap tökĂ©letes harmĂłniĂĄban ĂĄll. Ez a panna cotta tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs az ĂŒnnepi asztalra, amikor valami igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©dessĂ©ggel szeretnĂ©d meglepni csalĂĄdodat vagy vendĂ©geidet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Tejszín
⭕ 80 g Cukor
⭕ 1 db VanĂ­liarĂșd
⭕ 5 db Zselatinlapok
⭕ 1 tk. MĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©k
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 5 g Friss gyömbĂ©r (reszelt)
⭕ 2 levĂ©l Friss menta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    HasznĂĄlj jĂ©ghideg vizet a zselatin ĂĄztatĂĄsĂĄhoz, Ă­gy biztos lehetsz benne, hogy nem olvad meg idƑ elƑtt.

    2

    Egy közepes lĂĄbosban melegĂ­tsd fel a tejszĂ­nt a cukorral, a mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©kkel, a reszelt gyömbĂ©rrel Ă©s a vanĂ­liarĂșd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A fƱszereket Ăłvatosan adagold, kĂłstold meg közben, hogy ne legyen tĂșl intenzĂ­v az Ă­ze.

    3

    Vedd le a lĂĄbost a tƱzrƑl, Ă©s keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amĂ­g teljesen feloldĂłdnak.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a låbost alacsony långra, és keverd addig, amíg sima nem lesz, de ne forrald!

    4

    Öntsd a keverĂ©ket ĂĄtlĂĄtszĂł poharakba, Ă©s hagyd hƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten. EzutĂĄn tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 2-3 ĂłrĂĄra, hogy megszilĂĄrduljon.

    A hƱtƑbe helyezĂ©s elƑtt fedd le a poharakat folpackkal, hogy ne vegyenek ĂĄt mĂĄs szagokat.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt dĂ­szĂ­tsd a panna cottĂĄt mĂ©zcseppekkel Ă©s egy levĂ©l mentĂĄval a tetejĂ©n. ÍzlĂ©s szerint megszĂłrhatod mĂ©zeskalĂĄcs morzsĂĄval is.

    A mézeskalåcs morzsåt frissen készítsd el, hogy ropogós maradjon.