Mézeskalács fűszeres panna cotta tálalva

Mézeskalács fűszeres panna cotta

A mézeskalács fűszeres panna cotta a klasszikus olasz desszert ünnepi, fűszeres változata, amely a karácsony hangulatát idézi meg. A mézeskalács fűszerkeverék és a reszelt gyömbér egyedülálló ízt kölcsönöz ennek a desszertnek, miközben a méz és a tejszínes alap tökéletes harmóniában áll. Ez a panna cotta tökéletes választás az ünnepi asztalra, amikor valami igazán különleges édességgel szeretnéd meglepni családodat vagy vendégeidet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
1 tk. Mézeskalács fűszerkeverék
2 ek. Méz
5 g Friss gyömbér (reszelt)
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Használj jéghideg vizet a zselatin áztatásához, így biztos lehetsz benne, hogy nem olvad meg idő előtt.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a reszelt gyömbérrel és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A fűszereket óvatosan adagold, kóstold meg közben, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és keverd addig, amíg sima nem lesz, de ne forrald!

    4

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy megszilárduljon.

    A hűtőbe helyezés előtt fedd le a poharakat folpackkal, hogy ne vegyenek át más szagokat.

    5

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát mézcseppekkel és egy levél mentával a tetején. Ízlés szerint megszórhatod mézeskalács morzsával is.

    A mézeskalács morzsát frissen készítsd el, hogy ropogós maradjon.