Mézeskalácsos macaron

Mézeskalácsos macaron

A mézeskalácsos macaron egy francia macaron tésztát ötvözi a mézeskalács fűszeres, aromás ízével. A mézeskalács fűszerkeverékének gazdag ízvilága tökéletesen illik a krémes fehér csokoládéval, így egy igazán különleges és ínycsiklandó édességet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás téli ünnepekre, ajándéknak vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
2 tk. Mézeskalács fűszerkeverék
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a mézeskalácsos tölteléket: a mézeskalács fűszerkeveréket keverd össze a tejszínnel, majd tedd félre.

    A töltelékhez használj magas zsírtartalmú tejszínt (legalább 30%), így a krém szép tartása lesz.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima, csomómentes tésztához.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsiradékmentes edényben verd fel.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    Spatulával alulról felfelé mozdulatokkal forgasd a lisztet a habba, hogy ne törjön össze.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami fontos a megfelelő állaghoz.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, hogy ne égjenek meg.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a mézeskalácsos fűszerkeverékkel készült tejszínhez.

    A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes mézeskalácsos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket óvatosan kanalazd a macaronokra, hogy ne törjenek össze.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben pihentetés segít, hogy a macaronok héja megpuhuljon és a töltelék ízei összeérjenek.