Migas petrezselyemmel, pirított kenyérrel és tojással tálalva

Migas petrezselyemmel

A migas egy hagyományos spanyol étel, amelyet általában maradék kenyérből készítenek. Az étel egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, és sokféle variációja létezik. A petrezselyem hozzáadása frissességet ad, míg a fokhagyma és a paprika kiemelik a kenyér és tojás egyensúlyát. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és ideális reggelire, vagy könnyű vacsoraként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Tojás
2 ek. Petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyér szeleteket vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat és pirítsd meg benne a kenyérdarabokat, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ha szeretnéd, egy kicsit megsózhatod a kenyeret, hogy extra ízt adjon neki.

    2

    A fokhagymát és paprikát vágd apróra, majd add hozzá a pirított kenyérhez. Pirítsd még egy kicsit, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá, hogy ne piruljon túl.

    3

    A tojásokat verd fel, majd öntsd a pirított kenyérre és fűszerezd sóval és borssal. Keverd jól össze, hogy a tojás minden falatra rátapadjon.

    Ne hagyd, hogy a tojás túlságosan megszilárduljon, mert a migas lényege, hogy puha és krémes legyen.

    4

    Miután a tojás megfőtt, szórd meg friss petrezselyemmel, majd tálald melegen.

    A petrezselyem frissessége remekül illik a fűszeres migashoz, így ne hagyd el!