Milanesa marhahússal, ropogós panírban tálalva friss petrezselyemmel díszítve

Milanesa marhahússal

A milanesa egy klasszikus étel, amely több dél-amerikai országban is népszerű, különösen Argentínában. A marhahús panírozása és megsütése egy hagyományos módszer, amely az ételt ropogóssá és ínycsiklandóvá varázsolja. Az argentin konyha egyik alapeleme, és gyakran tálalják friss zöldségekkel vagy burgonyával. A milanesa története a spanyol konyháig nyúlik vissza, és az étel sokféle variációval készíthető, a különböző húsokkal és fűszerekkel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (kiváló minőségű, szeletelve)
2 db Tojás
100 g Liszt
200 g Zsemlemorzsa
3 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Fokhagyma por
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld vékonyra, ha szükséges, egy húskalapáccsal finoman ütögesd meg, hogy még omlósabb legyen. Sózd és borsozd mindkét oldalát.

    A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok, mert így a panír nem fog jól rásülni.

    2

    A tojásokat üsd fel egy tálba, és verd fel, hogy homogén legyen. Egy másik tálba tedd a lisztet, a zsemlemorzsát és a fokhagyma port. Keverd össze.

    A zsemlemorzsát használhatod durvább vagy finomabbra is, attól függően, hogy milyen textúrára vágysz.

    3

    A hússzeleteket először forgasd a lisztkeverékbe, majd mártsd bele a felvert tojásba, végül panírozd be a zsemlemorzsába.

    A panírozott húsokat ne nyomd meg túl erősen, hogy a panír ne törjön el. Jobb, ha könnyedén forgatod.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes hőfokon. Amikor az olaj kellően forró, tedd bele a panírozott húsokat, és mindkét oldalukat süsd meg 3-4 perc alatt, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne tedd túl sok szeletet egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek meg egyenletesen. Inkább süsd őket adagokban.

    5

    Miután megsültek, tedd a milanesa szeleteket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít abban, hogy a milanesa még ropogósabb maradjon.

    6

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve. Köretként kínálhatsz hozzá rizst, burgonyát vagy egy friss salátát.

    A milanesa friss citrommal is nagyon finom, így egy kis citromkarikát kínálhatsz mellé.