Milanesa paradicsomszósszal, friss petrezselyemmel díszítve

Milanesa paradicsomszósszal

A milanesa egy klasszikus étel, amely Argentínában és más dél-amerikai országokban is népszerű. Az étel alapja a ropogós panírozott hús, amelyet gyakran paradicsomszósszal tálalnak. A milanesa paradicsomszósszal az egyik legkedveltebb változata ennek az ételnek, és különösen jól illik egy könnyed vacsorához. A paradicsomszósz gazdag ízvilága és a hús szaftos textúrája egy igazán finom ételt alkot, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (szeletelve)
2 db Tojás
100 g Liszt
200 g Zsemlemorzsa
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
3 szegfű Fokhagyma
5 db Paradicsom
1 db Hagyma
1 ek. Bazsalikom
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld vékonyra. Sózd és borsozd mindkét oldalát. Egy tálban verd fel a tojásokat, a másik tálban keverd össze a lisztet és a zsemlemorzsát.

    A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy a szeletek egyformák legyenek, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A hússzeleteket először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába mártsd. Ügyelj arra, hogy a panír mindenhol egyenletesen fedje a húst.

    Ha sűrűbb panírt szeretnél, ismételd meg a panírozási folyamatot.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és közepes lángon süsd meg a panírozott húsokat mindkét oldalon 3-4 perc alatt, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha a serpenyő túl kicsi, inkább süsd őket két adagban, hogy ne hűljön le az olaj.

    4

    A paradicsomszószhoz a paradicsomokat hámozd meg és kockázd fel. Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olívaolajat, add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válik!

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomokat, sót, borsot, és főzd 10 percig, amíg a paradicsom teljesen szétfő és sűrűsödik.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy paradicsomlevet, hogy megfelelő állagot kapjon.

    6

    Amikor a húsok és a szósz kész, tálald a milanesát a paradicsomszósszal leöntve. Díszítsd friss petrezselyemmel és bazsalikommal.

    A friss fűszerek még jobban kiemelik a paradicsomszósz ízét és frissességét.