A zöldségeket – hagyma, fokhagyma, répa, zeller, cukkini, burgonya és zöldbab – mosd meg, tisztítsd meg, majd vágd fel egyforma méretű darabokra.
Az egyforma méretű zöldségek egyenletesebben főnek, és jobban mutatnak a tálalásnál is.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg benne a hagymát, fokhagymát, répát és zellert 5–6 percig.
Ne hagyd, hogy megpiruljanak – elég, ha üvegesednek és illatosak lesznek.
Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és a felaprított paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 10 percig.
A paradicsom savassága ellensúlyozható egy csipet cukorral, ha szükséges.
Add hozzá a csicseriborsót és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
A csicseriborsót alaposan öblítsd le, ha konzervet használsz, hogy elkerüld a felesleges sótartalmat.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá az aprított petrezselymet, és keverd össze.
A friss petrezselyem aromáját csak a legvégén add hozzá, hogy ne veszítse el élénk ízét.
Tálald forrón mélytányérban. Kínálhatsz mellé friss kenyeret vagy pirítóst is.
Ha még laktatóbb fogást szeretnél, szórd meg reszelt parmezánnal tálalás előtt (nem vegán változathoz).
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.